HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.17. 09:41 Óramutató

Szász tourbillon

A meisseni porcelán manufaktúra és a Glashütte Original óramanufaktúra közös munkájának gyümölcse egy klasszikus eleganciájú remekmű, a Senator Meissen Tourbillon. Az órá elkészítésénél mindkét manufaktúra megcsillogtatta tudását; a meisseniek a porcelán megmunkálása és festése területén, a glashütteiek pedig a szerkezet összetettségében remekeltek. Az órakészítés tudományát Glashüttében oktató Alfred Helwig által az 1920-as években továbbfejlesztett tourbillon, az úgy nevezett "repülő" tourbillon került ebbe az órába. A gravitáció negatív hatásait kiegyensúlyozni hivatott tourbillon a Senator Meissen Tourbillonban percenként tesz meg egy teljes kört.

A Senator Meissen Tourbillon tokját vörösaranyból készítették 40 mm-es átmérővel. Az idő múlását a hagyományosan kékített óra-, és percmutatók jelzik, melyek kitűnően mutatnak a fehér mesisseni porcelánból készült számlapon. Az óraindexek kivitelezése is tekintélyt parancsoló, hiszen a kézzel festett római számok felfestése nagy szakértelmet igényel a manufaktúra szakembereitől. A meisseni porcelán manufaktúra védjegyének számító, két egymást metsző kard, valamint a Glashütte Original felirat is megtalálható a számlapon, melynek festése összességében 8 órát vesz igénybe.

Az óra elkészítése során további kihívást jelentett a 0,8 mm vastag porcelán megnyitása, hogy láthatóvá váljon a repülő tourbillon. Ennek a munkafolyamatnak az elsajátítása szintén éveket vesz igénybe, mivel a porcelán megmunkálása és kimetszése nagy szakértelmet igényel. A Senator Meissen Tourbillon tokjába a 94-11 kaliber került, melyet meg is csodálhatunk az zafírüvegbetétes hátlap keresztül. Az óra járástartaléka 48 óra, ami megfelel a modern kor követelményeinek, szíja pedig louisianai alligátorbőrből készült.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tourbillon glashütte original


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr651007041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása