HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.03.04. 07:28 swiss watch

TAG Heuer Vanquish?

A Vanquish nevet hallván valószínűleg lényegesen többen asszociálnak az egyik James Bond filmben szereplő Aston Martinra, mintsem egy TAG Heuer órára, bár az sem lenne meglepő, ha senkinek sem mondana semmit. Pedig nem árt megjegyezni ezt a nevet, ugyanis a TAG Heuer Vanquish-ben egy kivételes kaliber ketyeg. Illetve nézőponttól függően kettő.

Talán többet mond a Vanquish név, ha Carrera Calibre 360-nak hívjuk. Igaz, a Vanquish egy tanulmányóra, amely idestova már öt éves, ám külseje nagyban befolyásolta a Carrera és különösen a Grand Carrera formavilágát. Ám a külső mellett sokkal izgalmasabb az, amit a számlap alatt találunk. A Vanquish ugyanis az első karóra, amely mechanikus szerkezettel képes századmásodperces pontossággal mérni. Kevésbé meglepő módon hagyományos kézi stopperek már jó pár évtizeddel korábban képesek voltak erre, és a TAG Heuer elődje, a Heuer is rendelkezett ilyen modellel.

 

A Grand Carrerák stílusjegyei a tanulmány TAG Heuer Vanquish-en

Tanulmány lévén a Vanquish-ből mindössze 11 példány készült, amelyből az elsőt jótékonysági árverésen adták el, míg a maradék tíz értékesítésével négy svájci kereskedőt bíztak meg. Ezzel azonban a történet nem ért véget. A TAG Heuer az elmúlt évtizedben meggyőző módon ültette át tanulmányait késztermékké, elég, ha csak Monaco LS-re, a Monaco V4-re vagy éppen a Vanquish szériamodelljére, a Carrera Calibre 360-ra gondolunk. Ez utóbbi is limitált modell maradt, de már jóval nagyobb példányszámban került ki a TAG Heuer műhelyeiből. Az arany tokos Carrera Calibre 360-ből összesen 500 látott napvilágot, amelyeket annak rendje és módja szerint nagyon gyorsan elkapkodtak.

 

A Vanquish műszaki alapjain nyugvó Carrera Calibre 360

Műszaki szempontból alapvetően csupán egy gondot kellett megbízhatóan megoldani: a kronográf rendkívül magas frekvenciájából adódó kopást. Ennek érdekében mind a Vanquish-be, mind a Carrera Calibre 360-ba egy két gátlóművel rendelkező szerkezet került. Az alapja pedig nem más, mint egy minőségi, ám mégiscsak tömegterméknek számító egyszerű, hárommutatós ETA kaliber, amelyet a TAG Heuer fejlesztésű kronográf szerkezettel "patkoltak" meg. A szerkezet billegője alapesetben az óránként megszokott 28800-as féllengéssel végzi dolgát, a két órában lévő piros fejű nyomógombot megnyomva azonban ez a szám 360.000-ra ugrik. Ez az érték nem csak tízszer nagyobb a jelenleg a piacon kapható bármely más szerkezetben találhatónál, hanem igen komoly igénybevételnek teszi ki elsősorban a gátkereket és az emelő- illetve vezetőköveket.

Ehhez a különleges kaliberhez azonban sajnos jelenleg nem lehet hozzájutni, hacsak nem találunk valakit, aki hajlandó lenne megválni az eddig készült 511 darab egyikétől. Félő azonban, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni. Az első Vanquish jótékonysági árverésen 25000 dollárért kelt el, a többiért 15000-et kellett leperkálni. Csüggedni azonban nem kell. Mint ismert, a türelem rózsát terem, és ez igaz a Vanquish-re is. A tervek szerint ugyanis a 360-as kaliber egy-két éven belül újra piacra kerül egy megújult TAG Heuer Vanquish-ben. A nagyobb példányszámnak, illetve az anyagtudomány fejlődésének köszönhetően pedig nagy valószínűséggel kedvezőbb áron.

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: tag heuer óramutató kronográf watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr831807794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása