HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.04.20. 21:09 swiss watch

Ritka Panerai Radiomir

Mint minden évben, így idén is külön modellel köszönti az Officine Panerai a világ legnagyobb, klasszikus vitorlásait felvonultató regatta résztvevőit. A Classic Yachts Challenge főtámogatójaként egyértelmű, hogy a különböző osztályok nyertesei az elismerés mellé ezt az órát is megkapják.

Azt, hogy az Officine Panerai a vitorlázás támogatását komolyan gondolja, mi sem bizonyítja jobban, hogy évről-évre komoly komplikációkkal bíró modelleket ajánlanak fel. Ehhez jön még, a Panerai által megvásárolt és több mint egy éves munkával felújított 1936-as ketch, az Eilean, amely szintén részt vesz a regattán.

Megszakítva a korábbi évek hagyományait, idén az Officine Panerai nem a Luminor modellre alapozta a regatta tiszteletére alkotott modelljét, hanem a Radiomirre. Ha e kettő közül a kifinomult jelzőt csak az egyikre lehet aggatni, akkor az bizony a Radiomir vonal lenne, cserébe a Luminorok a dinamikust érdemelnék ki. A nyugodt, kiegyensúlyozott stílus a Radiomirek számlapján is megjelenik, azok mind letisztultak, minden fajta felesleges sallangtól mentesek. Kezdve a kismásodperctől, a komplikációk megjelenítése is kevésbé hangsúlyos szerephez jut.

Ez mind azonban csak fenntartásokkal mondható el az idei Radiomir Regatta 1/8 seconds-ről (PAM343). Ez a darab ugyanis egy kronográf, sőt egyből egy rattrapante-kronográf, amely dupla központi kronográfmutatója révén nem csak időtartamok, hanem részidők mérés közbeni megállapítására is képes. A kronográfok óhatatlanul lendületet visznek a számlapra, különösen igaz ez az OP XXI kaliberre, amely a nyolcadmásodperceket is kijelzi. Ennek megfelelően a kilenc óránál lévő segédszámlap mutatója a kronográf működtetésekor eszeveszetten forog. A vele átellenben lévő percösszegző külső ívén találjuk a csomóra kialakított tachiméter skálát, így hajónk átlagsebességét is megállapíthatjuk. A számlap többi része természetesen a Panerai hagyományos "szendvics" technológiájának megfelelően készült, azaz maguk az arab számok és indexek nem a fekete számlapon találhatóak, hanem alatta. Ezt a fekete számlapot ugyanis a számok és indexek formájában az adott helyen áttörték, a világos, lumineszcens alap pedig szemmel is jól észrevehető módon ez alatt található.

Az Officine Panerai kollekció a PAM343-mal tehát egy valóban különleges darabbal bővült volna, ha négy évvel ezelőtt nem álltak volna már elő egy szinte azonos modellel, a PAM246-tal. Ettől függetlenül persze mégis csak egy különlegességről van szó, és különbségek is jócskán akadnak. A legszembetűnőbb egyből a méret: az idei két millimétert nőve, már 47 milliméteres, mérete miatt a kényelmes viselet érdekében az anyaga titán, szemben a korábbi rozsdamentes acéljával. Maga a számlap is jelentős változáson esett át. A nyolcadmásodperc összegzője az új modellen kevésbé hangsúlyos szerephez jutott, ezzel pedig talán jobban illeszkedve a Radiomir számlapok letisztult világához. A számlap pereméről eltűnt a motorsport kiszolgálásához skálázott tachiméter skála, amelyet talán bátran nevezhetünk idegen elemnek Panerai órákon.

Összességében tehát az Officine Panerai PAM343 Radiomir Regatta 1/8 seconds a második próbálkozás a kronográf, a regatták és a Radiomir egyesítésére, és mint ilyen, szükségszerűen jobban is sikerült elődjénél. Ahogy az támogatott események alkalmából megjelentetett óráknál lenni szokott, ez a modell is limitált, egész pontosan 500 példányra. Várható gyűjtői értékét azonban nem csak ez növeli, hanem a ritka komplikáció is, így akár hosszú távú befektetésnek is tekinthető.

ITT KAPHATÓAK Officine Panerai órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Officine Panerai órák BUDAPESTEN

Officine Panerai hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató kronográf officine panerai watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr791938184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása