HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.12.15. 19:20 swiss watch

Jaeger-LeCoultre órán éled újjá a Csing dinasztia

Azt, hogy eladások szempontjából egyre inkább Ázsia az óraipar meghatározó piaca mi sem jelzi jobban, hogy mára jóformán már egyetlenegy olyan neves svájci óramárka sincs, amely nem kifejezetten ennek a piacnak készít egy-egy limitált példányszámú terméket. A Jaeger-LeCoultre Kínába szánt modelljei a manufaktúra Master Ultra Thin kollekcióján alapszik, amelynek kifinomultsága a zománcszámlapnak köszönhetően még jobban érvényesül. A „Csing Dinasztia” kollekció huszonöt, egyenként nyolc-nyolc órát tartalmazó készletből áll, számlapját a Lingnan iskola két mestere, Ju Lian és Sou Ping ihlette motívumok díszítik.

A nyolc Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Enamel „Csing Dinasztia” óra mindegyikét 38 milliméter átmérőjű 18 karátos vörösarany tokba foglalták. A nyolcvan briliáns alakú gyémánttal kirakott lünetta a művészi szintű zománcszámlapot öleli körbe, amelyen különböző virágábrázolások emelik ki az óra finom, nőies jellegét. A tokhoz hasonlóan a mutatók is aranyból készültek, amelyek köreiket az óraindexek helyett szereplő kínai írásjelek felett róják. Ezeket a svájci manufaktúra 19 köves, kézi felhúzású 849-es kalibere mozgatja. Az összesen 123 alkatrészből álló szerkezet tehát egészében mechanikus (nem kvarc, nem hibrid), mégis rendkívül kecses: mindössze 1,8 milliméter magas. Mindezért pedig csak egy kompromisszumot kellett kötni: a járástartalék valamivel kevesebb a megszokottnál, csupán 35 óra.

Az órákat hol másutt, mint a Jaeger-LeCoultre hong kongi boutique-jában mutatták be, ahova az alkalomra különböző Csing-kori műalkotásokat is kölcsönöztek. Ahhoz, hogy a nyolc órát tartalmazó készletet méltóképpen adhassák át a huszonöt leendő vevő egyikének, a megfelelő "csomagolásról" is gondoskodtak; nyolc rekesz gondosan vigyázza a reája bízott órák épségét. Mindegyik „Csing Dinasztia” órához élénkbarna alligátorbőr szíj jár, a zsanérzár anyaga pedig természetesen 18 karátos vörösarany. Ahogy a kiinduló modell, a 38 milliméteres Master Ultra Thin esetében is, a számlapot zafírüveg fedi, a vízállóság pedig 50 méter.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN Jaeger-LeCoultre ÓRÁK
Itt kaphatóak Jaeger-LeCoultre órák

Magyar nyelvű Jaeger-LeCoultre honlap linkje

Szólj hozzá!

Címkék: jaeger lecoultre óramutató kronográf watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr221600532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása