HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.28. 10:57 Óramutató

Blancpain 500 Fathoms GMT

A Blancpain számára a 2009-es év két új, saját készítésű kaliber bevezetéséről lesz emlékezetes. Az egyik ezek közül a második időzóna kijelzésére is képes automatikus felhúzású 5215 kaliber. Ezt egy olyan búvárórába építik, amely az Atlanti-óceán mindkét partján magára vonja a figyelmet. Ez a márka egyik ismert modelljének, a Fifty Fathoms Automatique-nek és annak 1315 kaliberének a továbbfejlesztése, amely a felettébb sportosnak és modernnek számító 500 Fathoms GMT alapjául szolgált.

Az erőt sugárzó markáns formák egy olyan időmérőt jellemeznek, amely műszaki szempontból egyre nagyobb elvárásoknak képes megfelelni, így a mostani modell már 1000 méteres mélységig vízálló, és ebből következően természetesen hélium szeleppel is rendelkezik. A 48 mm átmérőjű titántok puszta méretével is minden bizonnyal magára vonzza majd a tekinteteket.

Ahogy említettük, az 500 Fathoms GMT a Blancpain márka órái között legendának számító Fifty Fathoms egyenes ágú leszármazottja. A tisztes méretű titántokban az új, exkluzív manufaktúra szerkezet, az 5215 kaliber végzi a munkáját. A meglehetősen robusztus és természetesen precíz szerkezetet a Blancpain sportóráinak működtetésére szánják, így a jövőben feltehetőleg számos más órában is találkozhatunk majd vele. Az automatikus felhúzásért egy hajócsavar alakjára formált rotor gondoskodik, a billegőn lévő csavaroknak köszönhetően pedig egyszer és mindenkorra kizárták az olyan elállítódásoknak a veszélyét, amelyeket sportóráknál egyáltalán nem szokatlan komolyabb megrázkódtatások okoznak.

A konstans nyomaték és ezáltal a még nagyobb pontosság biztosítása érdekében az 5215 kaliber három rugóházzal rendelkezik. Ezek teljesen felhúzott állapotban kereken ötnapnyi járástartalékkal bírnak. Természetesen magát a szerkezetet az óraipar hagyományaihoz méltóan gazdagon díszítették.

Visszatérvén a tokhoz, annak oldalán két koronát találunk: a tíz óránál lévő hélium szelepet, amellyel különösebben nem is kell foglalkozni, mivel automatikusan végzi a dolgát. A számlap trapéz formájú nagy lumineszcens indexei és a szokatlanul nagy számjegyek nem csak az 500 Fathoms GMT robusztus jellegét húzzák alá, hanem végtelenül egyszerűvé teszik a leolvasást akár zavaros vízben is. A dátumablakot három óránál helyezték el. A központi, piros hegyű, diszkréten háttérbe vonuló negyedik mutató felel a második időzóna idejének megjelenítéséért, és a fekete számlap peremén lévő 24 órás skálára utal. A lünettát természetesen úgy alakították ki, hogy azt csak egy irányba lehessen forgatni, megakadályozandó azt, hogy egy véletlen elállítás fatális következményekkel járjon.

Az 500 Fathoms GMT szíját stílusosan kaucsukkal bélelt vitorlavászonból készítették, a két végét pedig pillangózár zárja össze.
 

1 komment

Címkék: blancpain búváróra gmt


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr491148518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása