HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.06. 11:00 Óramutató

Jaeger-LeCoultre búváróra hölgyeknek

A Jaeger-LeCoultre óramanufaktúra Master Compressor Diving Lady kollekciójának 2007-es megjelenése bizonyította, hogy egy karóra kifinomult esztétikai megjelenése nem zárja ki azt, hogy az óra erősebb igénybevételnek is ellenálljon. A sportos hölgyek egyik kedvence lehet a Jaeger-LeCoultre újdonsága, ami elegáns, fekete kerámia tokban hódít. A kollekcióban elsőként az új Master Compressor Diving Lady modell kapott fekete számlapot, ami azontúl, hogy könnyed leolvashatóságot biztosít, esztétikai szempontból is meghatározó. A számlap részletes kidolgozottságát a lünetta 16 darab gyémántja hangsúlyozza.

A forma és funkció közötti harmónia tükrözi a Jaeger-LeCoultre búvárkodáshoz fűződő alapelveit: a szépség iránti vonzalmat és az egyedülálló megbízhatóság biztosítását. A kerámia kapcsán már 2008-ban is hallatott magáról a Jaeger-LeCoultre, konkrétan a négyzetes Reverso Squadra World Chronograph Polo Fields, valamint a kerek tokkal készített AMVOX3 Tourbillon GMT modellekkel. Az óramanufaktúra élen járt és mai is élen jár női karórák tervezésében és fejlesztésében, így aligha meglepő, hogy a kerámia debütálásához a Master Compressor Diving sorozatot választotta, egyesítve a benne a esztétikai és a sportos jelleget. A kerámia szilárdságának köszönhetően a Jaeger-LeCoultre órái szinte minden igénybevételnek ellenállnak, ami a hétköznapi viselet során felmerül. Az új modell tokja a megszokott 38 mm helyett, 39 mm átmérőjű, vastagságát pedig 14.05 mm-ről, 13.27 mm-re csökkentették. Természetesen a kollekció többi darabja is inspirálta az új modellt, melynek élénk, fekete számlapján jól mutatnak a fehér indexek.

A könnyen leolvasható gilosált számlapon számos olyan funkciót, ami nem csak a felszín alatt, hanem a szárazföldön is viselője hasznára válik. A központi óra-, és percmutatók lumineszcens bevonatot kaptak. A Jaeger-LeCoultre stílusához híven két kiegészítő indikáció néz szembe egymással a számlapon: dátumablak 3 óránál, illetve egy 24 órás kijelző (akár második időzónának is használható) 9 óránál. A számlapon elhelyezett, a Master Compressor Diving Lady kollekció jellegzetes motívuma, a szélrózsa, a régi idők navigációs eszközét és a nagy tengeri felfedezések időszakát idézi emlékezetünkbe. A rozsdamentes acélból készült, egyirányba forgatható lünettát olyan szerkezettel látták el, ami megakadályozza annak véletlenszerű elfordulását. A hölgyek szeretik az óráikon tündöklő drágaköveket, így egyértelmű, hogy a Jaeger-LeCoultre újdonságának lünettáját csiszolt gyémántokkal ékesítették.

A többi professzionális búvárórához hasonlóan a Master Compressor Diving Lady Céramique is eleget tesz az NIHS (Swiss Watch Industry Norms) követelményrendszerének, mind a lumineszcens bevonatot, mind pedig a vízállóságot és az ütésállóságot illetően. Az óra vízállósága 100 méter, járástartaléka pedig 48 óra. Mutatóit 29 köves automata Jaeger-LeCoultre 971D kaliber vezényli, féllengéseinek száma 28.800 óránként. Az órához kaucsukkal bevont fém- vagy szaténszíj jár.
A Master Compressor Diving Lady Céramique modellel a sportos hölgyeknek sem kell lemondaniuk a kifinomult eleganciáról, hiszen az óra mindkét jelleget egyesíti magában.

Szólj hozzá!

Címkék: jaeger lecoultre bázel09 búváróra


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr171105753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása