HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.17. 11:17 Óramutató

Sinn Model 900 Flieger pilótaóra

Az elsősorban műszakias ihletésű, a funkcionalitásnak szinte mindent alárendelő Sinn a 900 Flieger modellel bővítette idén pilótaóráinak kollekcióját. A német órakészítő természetesen ennél a modellnél is érvényesülni hagyja saját fejlesztésű "Tegiment" eljárását, amellyel a tok felületét teszik ellenállóbbá.










 

A pilótaórák terén manapság igazán újat alkotni egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen ezek a típusú időmérők mégiscsak lassan egy évszázada díszítik viselőik csuklóját. A pilótaórákba a számos versenytárs az évtizedek során szinte már minden komplikációt beépített, azaz a funkcionalitás terén aligha terem még babér a "tüchtig" német cégnek. A Sinn így saját újításával, a "Tegiment" technológiával próbál többletet nyújtani az ilyenfajta órák kedvelőinek.

Bármilyen minőségi acéltokos órát is viseljünk, a vásárlást követő rövid időszakban az első, alig észrevehető használati nyomok jelentkezni fognak. A "Tegiment" technológiával az acél felületét sikerült a hagyományosnál (316L) hatszor keményebbé varázsolni, így a tok sokkal tovább őrzi meg vadonatúj külsejét. Félreértés ne essék; az ilyen eljárással kezelt órák is karcolódni fognak, de messze nem lesznek annyira érzékenyek, mint társaik.

Az óra számlapjára pillantva egyből föltűnik, hogy a segédszámlapok közül a kronográf összegzők megkülönböztetett figyelemben részesülnek, mellettük a kismásodperc szinte jelentéktelenné zsugorodik. A mutatók természetesen a funkcionalitás jegyében, minden fölösleges sallangot nélkülöznek, és az indexek is pont ebben a szellemben születtek. Sötétben az óra- és percmutató, az indexek továbbá a zafírüveg alá ültetett, tíz óránál lévő korona segítségével mozgatható lünetta markere is leolvasható.

A hátlapon a metrikus és angolszász mértékegységek átváltását segítő skálákat találjuk.

A mutatók mozgatásáért a jól bevált 7750 kaliber GMT komplikációval kiegészített változata felel. A Sinnél a technológia megszállottjaiként természetesen külön figyelmet szenteltek annak, hogy a szerkezet mindig ideális körülmények között végezhesse munkáját. Ebből a megfontolásból töltötték föl argon gázzal a tokot, amellyel a párásodást akadályozzák meg, illetve látták el dupla tömítéssel a csavarzáras koronákat és a nyomógombokat, hogy se víz alatt, se fönt a magasban, alacsony nyomású környezetben ne legyenek problémák.

Az órát kétfajta bőrszíjjal (borjú vagy alligátor) és tüskezárral, vagy fémszíjjal és pillangózárral csatolhatjuk föl. Ahogy a tok esetében is, a fémszíjat és a zárakat itt is Tegiment eljárással felületkezelték.
 

2 komment

Címkék: kronográf bázel09 pilótaóra sinn


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr981070460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopaszok 2009.04.20. 11:20:48

Van valakinek tapasztalata ezzel tegimenttel?
süti beállítások módosítása