HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.01. 11:38 Óramutató

Szerelem órába öntve

A többi genfi székhelyű márkához képest a Frédérique Constant a maga alig húsz éves múltjával ugyancsak zöldfülűnek számít, ám ezalatt a két évtized alatt mégis letett egy-két dolgot az asztalra. Az értelemszerűen nőknek szánt Love Heart Beat kollekciójuk a márka egyik legjobb ötletét, a billegő fölött megnyitott számlapot viszi tovább. A dolog pikantériája, hogy annak idején szűkös anyagi lehetőségeik miatt az ötletet nem tudták levédetni, így számos más márka is átvette, sőt, a tourbillonokat is csak ezután kezdték el mutogatni.

Ahogy a nőknek szánt legtöbb óra esetében ennél a darabnál sem a szerkezet az, ami igazán rabul ejti az órakedvelőket. Ugyan egy alap kaliberről beszélünk, mégis megadták a módját a szerkezet díszítésének, így a hidakat és a rotort is genfi csíkok ékesítik. Az automatikus felhúzású ETA 2824 alapuló FC-310 szerkezetre nem lehet panasz, szépen teszi a dolgát. A Love Heart Beat ötlete a Frédérique Constant által korábban már bemutatott Double Heart Beat továbbgondolása. Az utóbbival ellentétben nem a szíveké a főszerep, hanem a szerelem szó angol változatáé, a Love-é. A számlapot tulajdonképpen ez a szó uralja, amelynek "O" betűjén keresztül láthatjuk a billegőt, amint az lelkesen végzi munkáját.

A Double Heart Beat, a Love elődje

Női óráról lévén szó, természetesen nem hiányozhatnak a gyémántok sem: gazdagon díszítik a "Love" szót és az óraindexek szerepét is betöltik. A számlap középső, gilosált része is a szenvedély jegyében készült: számos kicsi szív díszíti. Az óra feminin jellegét a lünettát lángba borító 64 gyémánt hangsúlyozza, ám a szerényebb lelkületűek e nélkül is kérhetik órájukat. Tokok közül is két változat áll rendelkezésre: a tisztán acélból készült és a vörösarannyal bevont. A kecses női csuklóra az órát szaténszíjjal és tüskezárral csatolhatjuk föl.


 

2 komment

Címkék: női ékszeróra frédérique constant bázel09 heart beat


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr281039489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.04.02. 09:33:16

Uh, remélem amerikai piacra szánták, hihetetlen giccsesek. Elnézést.

soldat 2009.04.15. 14:30:38

Nekem sem jön be a FC. Ezekkel az ál-turbillon ablakokkal operál állandóan. Mindig az az érzésem, hogy olyan emberek veszik, aki szeretnének tourbillonnal virítani, de nincs rá pénzük, hát vesznek egy FC, és gyorsan mozgatják a kezüket, hogy ne lássa senki, hogy nincs az ablak mögött semmi.
süti beállítások módosítása