HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.20. 09:45 Óramutató

Regatták királya - Panerai Luminor 1950 Regatta Rattrapante DLC

Az Officine Panerai és a vitorlázás közötti kapcsolat hosszú múltra tekint vissza. Ezt évről évre egy limitált modellel ünnepelik meg, amely egyben az adott év Panerai Classic Yachts Challenge egyik órája is. A firenzei manufaktúra bajnokságán szebbnél szebb, részben siralmas állapotukból újra teljesen felújított klasszikus vitorlás hajókkal lehet részt venni. A regattákat a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán vízen rendezik.

A hagyományoknak megfelelően most is 500 darabra limitálták az idei modellt, amely jelen esetben a két évvel ezelőtti modell, a „Luminor 1950 Regatta Rattrapante” (PAM00286) fekete változata. A Luminor 1950 Regatta Rattrapante DLC-t (PAM00332) is kifejezetten a regattákhoz igazították, amellyel a rajt előtti öt percet lehet visszaszámolni. Az óra tehát elsősorban a vitorlázás szerelmeseinek készült, és ezt nem csupán nevével, hanem képességeivel is jelzi.

Az új Regatta formáját tekintve újdonságot nagyon nem fedezhetünk föl, hiszen a Luminor tokok formája már-már védjegynek tekinthető. Ugyanakkor a tok teljes egészében fekete és rendkívül sima, beleértve a nyomógombokat, a koronát és a kettős rendeltetésű koronavédőt is, amely egyszerre védi a koronát a tengelyére merőleges erőhatásoktól, és óvja a szerkezetet a vízkártól. Az esztétikai szempontokon túl a DLC-re (Diamond Like Carbon) keresztelt felületkezelési eljárás (amely a vákuum plazma bevonat (PVD) továbbfejlesztése) révén a tokot a mindennapi életben szükségszerűen bekövetkező kisebb-nagyobb balesetek sem fogják összekarcolni.

Az óra a Luminorok standard méretében, azaz 44 mm átmérővel készül, a hátlapon az esemény nevét, évszámát, valamit a modell referenciaszámát és sorszámát gravírozták. A két milliméter vastag tükröződés mentesített zafírüveggel az óra 100 méteres mélységig vízálló. A clou de Paris mintájú gilosált számlapon a két arab számon túl a markáns óraindexek is szembetűnőek. Ezeket a központi mutatókkal egyetemben, a másodpercmutatókat is beleértve, sötétben is le lehet olvasni. A két másodpercmutató közül a kékítettnek azonban csak egy kis lumineszcens feje van. A tachiméter skálát a szokott helyen, a számlap külső ívén találjuk. A percösszegzőn a regattáknál fontos utolsó öt percet külön jelölték kék színnel.

A Luminor 1950 Regatta Rattrapante DLC-be az Officine Panerai bevált rattrapante kalibere, a két oszlopkerekes OP XVIII került. A rattrapante (avagy split-kronográf) funkciót, azaz a második másodpercmutató megállítását és újbóli elindítását a nyolc óránál lévő gomb segítségével üzemeltethetjük. A szerkezet természetesen kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik.
Az órát a Panerai fekete bőrszíjával és fekete tüskezárjával csatolhatjuk fel, és tartalékszíjat, illetve a cseréhez szükséges szerszámokat is megkapjuk.
 

1 komment

Címkék: limitált panerai kronográf búváróra officine panerai rattrapante split kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr561011620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása