HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.04. 09:32 Óramutató

Az első Montblanc Tourbillon

Az elsősorban íróeszközeiről ismert Montblanc egy új óra modellel ünnepeli az Instuitut Minerva de Reherche en Haute Horlogerie-val folytatott sikeres együttműködését. E kooperáció kereken másfél évszázadra tekint vissza és nyilván nem véletlen, hogy a Montblanc első tourbillon órájának szerkezete is egy Minerva kaliberen, a 65-60 alapszik. Ez az óra nem más, mint a Villeret 1858 kollekció egyik új képviselője a Grand Tourbillon Heures Mysterieuses.





 

Az óra CAD terveit már 2005-ben nyilvánosságra hozták, fejlesztése során pedig egyesítették a hagyományos gyártási technikákat a modern kor megoldásaival. Az óra számlapját a rendkívül nagyra, 20 mm átmérőjűre sikeredett tourbillon ketrec uralja, amely egy perc alatt tesz meg egy teljes fordulatot. Ugyanakkor alatta is egy érdekességgel találkozhatunk, hiszen az órát nem véletlenül hívják "Heures Mysterieuses-nek". A hat óránál lévő perc- és óramutató úgy tűnik, mintha lebegne. Ami részben igaz is, hiszen nincsen tengelyük. A megoldás azonban természetesen egyáltalán nem olyan ördöngős: a mutatókat forgó zafír korongokra festették fel, így keltvén azt a látszatott, mintha a számlap fölött lebegnének.

A tok méreteinek megtrevezésekor sem voltak különösebben szűkmarkúak, bár ezt leginkább a ketrec méretének tudható be. Az óra átmérője 47 mm, vastagsága pedig 14,4 mm. Az óra különleges alkalomhoz készült. Az ilyenek ritkák, így ebből az órából is csak rendkívül kevés darab készül, összesen 17; egy platinából, nyolc-nyolc pedig vörös és fehér aranyból

Szólj hozzá!

Címkék: minerva montblanc tourbillon


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr27979417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása