HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.16. 09:45 Óramutató

Bázeli előzetes - Frédérique Constant Maxime Manufacture

Frédérique Constant ugyan már most elkészült az új Maxime Manufacture Automatic kollekciójával, ám az egyes példányokat majd csak a bázeli vásáron lehet kézbe venni. A nagysikerű Heart Beat Manufacture kollekció darabjaihoz hasonlóan a Maxime Manufacture Automatic-ba is a cég saját kaliberei kerülnek.










 

Frédérique Constant öt éve csatlakozott a svájci óragyártás elit köréhez. Ide a saját, házon belül tervezett és gyártott szerkezetekkel lehet bekerülni. Az igazán megdöbbentő tény az, hogy Frédérique Constant mindezt rendkívül rövid időn belül érte el, ami egyértelműen a márka innovatív tulajdonságait tükrözi. (A céget 1988-ban alapították és 2004-ben jelent meg az első saját szerkezet.) Kijelenthető, hogy mind a mai napig nincs még egy olyan, klasszikus svájci órákat készítő vállalkozás az elérhető luxus kategóriában – ez egyébként a Frédérique Constant üzleti modellje – amely ezt a bámulatos teljesítményt fel tudná mutatni.

Az idei újdonság a Frédérique Constant új Maxime Manufacture Automatic kollekciója. A tokba egy vadonatúj szerkezet, az FC-700 kaliber került. Egyelőre nem lehet tudni, hogy szilíciumból készült billegőt építették-e be – nyilván Bázelre is tartogatni kell még valamit.

A Frédérique Constant Maxime Manufacture-nek nem csupán szerkezete új, hanem a formavilága is. A cég jegyeitől természetesen nem szakadtak el, azonban a vonalakat és a kerek felületeket mesterien sikerült ötvözniük. Ez utóbbiakat természetesen kézzel polírozták. A tok matt és polírozott felületei, az ezüstözött, gilosált számlap, a tokhoz odasimuló alligátorbőr szíj mind e klasszikus és mégis modern, józan és elegáns óra stílusjegyei.

A Maxime Manufacture egyelőre 2+2 változatban készül. A tisztán rozsdamentes acélból, illetve a rozsdamentes acélból és 18 karátos vörös arany lünettával díszített tok arab és római számjegyes számlapokkal kapható majd az első felétől.

Szólj hozzá!

Címkék: frédérique constant maxime manufacture bázel09


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr77945843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása