HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.09. 19:47 Óramutató

Hogyan fogadtassuk el egy újabb óra vásárlását?

Mindenkinek van legalább egy szenvedélye, amit élete párja ugyan örömest megtűr, de ha pénzt is szeretnénk rá áldozni, akkor minimum egy fejcsóválást kell eltűrnünk. A szászországi Nomos egyik klasszikus modelljének legújabb változata ebből a szempontból kapóra jön, hiszen az Orion Rosé-Gold egyaránt jól mutat egy férfi és egy nő csuklóján is.

A német óraipar bölcsőjének számító Glashüttében közvetlenül a rendszerváltás után, 1991-ben alapított Nomos legelső kollekciójában tűnt fel először az Orion. Jó néhány évig a Nomos órákba házon belül módosított ETA szerkezetek kerültek, ám egy évtizede már a teljes egészében saját fejlesztésű és gyártású kalibereket építik óráikba, így az Orionba is.

Az Orion karóra "Bauhaus" ihlette számlapjának kiegyensúlyozottsága és letisztultsága mennyei nyugalmat áraszt. Az egészen enyhén rózsaszínes számlap az arany indexekkel lényegesen jobban harmonizál az ujjon viselt ékszerekkel, mint pl. egy fekete vagy fehér számlapos változat acél indexekkel. A kollekció legtöbb darabjához hasonlóan a tok rozsdamentes acélból készül, bár létezik - természetesen limitált példányszámban - arany tokos kivitel is. A szíj anyagának kiválasztásánál is rendkívül körültekintően jártak el. A Shell Cordovan rendkívül jó minőségű és erős lóbőrt takar, amely természetes zsírtartalmának köszönhetően kimondottan jól taszítja a vizet.

Az órába a glashüttei újonc saját fejlesztésű Alpha kaliberét építi. Az Alpha a Nomos kézi felhúzású alapkaliberének számít, a kismásodpercen túl semmilyen más funkcióval nem bír. Ugyanakkor rendkívül megbízhatóan teszi a dolgát, és más márkák óráiban aligha fogunk vele találkozni. Ha Orionunkat üvegbetétes hátlappal rendeltük, akkor az alábbi szemet gyönyörködtető kép tárul elénk.

Ha tehát legközelebb szigorú tekintetet vet ránk életünk választottja, az Orion kölcsön adásával (szigorúan csak kölcsön) talán még a szívét is meglágyíthatjuk.

1 komment

Címkék: orion nomos glashütte


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr18928048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swo (törölt) 2009.02.12. 09:08:45

Gyönyörű!Akár egy a4-es rajzlap is lehetne.Legalábbis ez jut róla az eszembe......
süti beállítások módosítása