HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.01.29. 08:52 Óramutató

Óra balkezeseknek - Panerai Luminor Marina Left Handed

A Luminor Marina Left Handed egyike azon modelleknek, amelyeket a második világháború alatt az olasz különleges erők búvárainak készítettek, így a korabeli Panerai órák közül az egyik legritkábban fellelhető darab. Így külön öröm, hogy e nagy, klasszikus modelltwww.panerai-watch.hu újból kiadták. A kézi felhúzású Luminor Marina Left Handed 44 milliméteres tokkal készül, a Special Editions kollekció részeként, mindössze 1000 példányban kerül a piacra.

 

 

Az 1940-es években rendkívül kevés példányszámban készítették ezt a modellt, amelynek koronája és az azt körülvevő koronavédő kilenc órában található, a megszokott három óra helyett. Ezt elsősorban a balkezesek tudták értékelni. A Luminorokat a történelem első, professzionális búvároknak szánt órákból, a Panerai Radiomirekből fejlesztették. Ahogy a nevükből erre következtetni lehet, a legjelentősebb különbség az alkalmazott lumineszcens anyagban keresendő. Ez az anyag immár nem rádiumon, hanem tríciumon alapult, azaz egy sokkal kevésbé ártalmas anyagon. A legfontosabb újítás azonban a Panerai által tervezett, a koronát bizonyos mélységig vízhatlanná tevő koronavédő, amelyet minden Luminor modellen megtalálunk. Itt nem a megszokott csavarzáras megoldásról beszélünk, hanem egy kis karról, amely a koronát körülölelő hídról a korona fejét a tokhoz nyomja. Tökéletesített formában ezt az ötletes megoldást építették az új Luminor Marina Left Handed modell bal oldalára is. Végeredményképpen az óra nem csak a 300 méteres vízállóságával tűnik ki, hanem esztétikai szempontból is, amit a bal oldalas elrendezésnek, azaz a kilenc órába helyezett koronának és koronavédőnek, és a szokatlan helyen, három órában található kismásodpercnek köszönhet.

A Luminor Marina Left Handed-et 44 milliméteres átmérőjével kényelmesebb viselni, mint a korabeli 47 mm átmérőjű elődöt. A tok rozsdamentes acélból készült, amelynek felületeit PVD eljárással tettek még ellenállóbbá, a bőrrel érintkező hátlap pedig matt rozsdamentes acél.  A klasszikus Luminor forma lekerekített sarkait a kerek lünetta teszi még harmonikusabbá, a vastag, egyenes szíjrögzítőfülek pedig szinte bármilyen erőnek ellenállnak.

Ahhoz, hogy az óra a 300 méter mélyen uralkodó nyomást elviselje (az órát ténylegesen 400 méteres mélységnek megfelelő nyomás mellett ellenőrzik), egy különösen vastag (3,5 milliméter) zafírüveget használtak, amelyet természetesen tükröződésmentes réteggel vontak be, hogy a fény játéka ne vonja el a számlapról a figyelmet. A számlap két rétegből tevődik össze, ami szintén egy Panerai különlegesség. A két egymásra helyezett korong közül a felsőt a nagy számjegyek és az óra indexek helyén perforálták, és a két réteg közé helyezték a sötétben is tökéletes leolvashatóságot biztosító lumineszcens anyagot. A leolvashatóságot a széles baton mutatók teszik még könnyebbé, amelyeket szintén lumineszcens anyaggal vontak be.

Az órába a már kipróbált, megbízható, kézi felhúzású, 16 ligne átmérőjű, 17 köves Panerai Op II kaliber került. A 21.600 féllengésszámú Glucydur billegővel szerelt szerkezet 56 órányi járástartalékkal bír, az ütésekből és hirtelen erőbehatásokból eredő károkat az Incabloc ütésvédelem hivatott elhárítani.

Műszaki adatok:

Szerkezet: Kézi felhúzású szerkezet; exkluzív Panerai OP II calibre; 16 ½ ligne; 17 kő; Glucydur® billegő; 21.600 féllengés/óra; Incabloc® ütésvédelem; 56 órás járástartalék.
Funkciók: Óra , perc, kismásodperc
Tok: 44 mm átmérő, matt rozsdamentes acél különleges keménységű fekete bevonattal
Lünetta: rozsdamentes acél különleges keménységű fekete bevonattal
Hátlap: csavaros, matt rozsdamentes acél
Koronavédő: (védjegy) rozsdamentes acél különleges keménységű fekete bevonattal.
Számlap: fekete, sötétben is leolvasható óra indexekkel, illetve arab számokkal, kismásodperc három óránál
Üveg: zafír, korundból formálva, 3,5 mm vastag, tükröződés-mentesített
Vízállóság: 300 méter (30 bar).
Szíj: bőr, PANERAI feliratú tüskezárral, különleges keménységű fekete bevonattal ellátott rozsdamentes acélból Ref: PAM00026
 

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr17909719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scv 2009.01.29. 12:49:53

Furcsa, mert én balkezes vagyok, a balkezemen hordom az órámat így a másik oldalra került tekerő szerintem abszolút nem esik kézre. Amúgy tetszik ez az óra: egyszerű, mégis elegáns.

dex.ion 2009.01.29. 13:23:45

@Scaevola: sztem ők azoknak a balkezeseknek szánták akik jobbkézen hordják, úgy kézreesik!

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2009.01.29. 14:53:42

Én jobb kézen hordom ar órám, de mivel nem kell felhúzni, nem is foglalkoztat, hogy melyik oldalon van a felhúzója.
süti beállítások módosítása