HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.01.16. 11:07 swiss watch

Egy diktátor és az órák

Szaddám Husszeinről sok minden elmondható: így például egykor a térség számszerűleg legnagyobb hadseregével rendelkezett, előszeretettel használt mustárgázt ellenségeivel szemben, amely alatt a saját állampolgárai is értendőek, és nem utolsó sorban ő is kedvelte az órákat.

Az arab-félszigeti olaj-monarchiák uralkodóihoz hasonlóan a sok hivatalban eltöltött idő Szaddámban is kifejlesztette a fényűzés iránti igényt. Így például az az órája, amit naponta hordott stílusosan egy Rolex President volt - természetesen aranyból és gyémántokkal kirakva. Persze az órák iránti tiszteletet és szeretetet az alattvalókba is be kell nevelni, így a diktátor a hadsereg parancsnokaira is gondolt. A számlapról maga Szaddám kacsint vissza emlékeztetve az óra viseléjőt arra, hogy kinek is köszönheti az órát - és persze a posztját.

200.000 dollár becsülik a diktátor óráját

Ezeket az Eternákat tehát Szaddám megrendelésére gyártották, és bármilyen hihetetlen, a számlapot is a svácji márka készítette házon belül. Egy ilyen egyedi igény kiszolgálásáért valószínűleg már akkor is komoly összeget kellett letenni az asztalra. Halottakról jót vagy semmit, ezért tételezzük fel, hogy azért kerültek kvarc szerkezetek ebbe a Szaddám arcképes órába, mert pontosak, és nem azért, mert olcsóak.

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr171676425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása