HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.03. 11:08 Óramutató

Fortis B-47 Calculator - célszerszám pilótáknak

A B-47 Calculator első pillantásra ellentmondani látszik a Fortis órák egyik alapvető jellemvonásának, a végtelenig letisztult és a funkcionalitásnak alárendelt számlapnak. Alaposabban szemügyre véve azonban mégis csak kiderül, hogy ez az első benyomás a számos funkciónak köszönhető, az egyes skálák leolvashatósága pont ugyanolyan könnyű, mint a központi számlapé. A B-47 Calculator egyrészt ennek, másrészt 47 mm átmérőjének köszönhetően igazi "Werkzeuguhr"-nak, célszerszámnak számít, hiszen szükség esetén meghibásodott műszerek szerepét is átveheti. 






 

A számos funkciót a St. galleni születésű Jost Bürgi találmánya - a logarléc - teszi lehetővé, amely jóformán egészen az 1970-es évek elejéig töltötte be a számológép szerepét. Ezek között a lünettán találjuk a harmadik időzóna és a visszaszámlálást lehetővé tevő skálázást, a zavírüveg alatt pedig az angolszász és metrikus rendszer közötti átváltást segítő skálát. Az óra központjából olvashatjuk le a narancssárga színű mutató segítségével a második időzóna idejét, amelyet természetesen akár 24 órás mutatóként is használhatunk. A hátlapra is jutott az egész órát átható funkcionalitás szellemiségéből - itt a Farenheit és Celsius fokok átváltását segítő táblázatot valamint az óra egyedi sorszámát találjuk.

Az óra szerkezete a bevált dátum indikációs ETA 2893-2, amely pontossága révén stabil alapja a logarléc biztosította idő alapú számítások elvégzésének. "Werkzeuguhr"-okhoz méltóan az óra kizárólag rozsdamentes acélból és egyelőre csak egy fajta számlappal készül. A választékot a rendkívül széles szíjválaszték biztosítja.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fortis basel09


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr201043559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása