HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.25. 17:11 Óramutató

Mikor nem telefon egy telefon?

A TAG Heuer tavaly ősszel szállt be a Meridiist névre keresztelt mobiltelefonjával az amúgy nagyon kiélezett mobilpiacra. A várható miért? kezdetű kérdésekre természetesen már kész válaszokkal vártak.
Éves szinten világszerte egy milliárdnál is több mobiltelefont adnak el. A piacot két számjegyű növekedés és a tömeges fogyasztás jellemzi. Ennek egyik következménye, hogy a telefonok rendkívül gyorsan elavulnak és sokszor minőségük is kifogásolható (az iparág átlagos nyeresége 17%). Eljött tehát egy olyan telefon ideje, amely egy kicsit az állandóságot is tükrözi és egyben klasszikus darabbá is válhat.



 

Röviden tehát hiány van az igazán minőségi és tartós mobiltelefonokból. Az előrejelzések szerint 2010-re több tíz milliárd dollárra hízó mobiltelefonüzlet az órapiacnak mindössze 5 százalékát teszi ki, így nem csoda, hogy a TAG Heuer bőven lát lehetőségek.

A márka hírnevéhez híven a TAG Heuer a prémium szegmensbe pozícionálja telefonját, ahol messze nincs akkor tolongás. Konkrétan két márkával kell csak felvennie a versenyt: a Vertuval és a Porsche Designnal. Ez a szegmense a mobiltelefon piac 1,6 százalékát teszi ki.

A Meridiist formáját a Monaco kronográf ihletette, amelyet Steve McQueen viselt a hollywoodi készítésű "Le Mans" filmben. Különleges figyelmet érdemel a telefon második kijelzője (a telefonon kettőt találunk, egyet elöl, egyet pedig a tetején), amely fejjel lefele is kijelzi az időt. Egy zakó belső zsebében, vagy egy retikülben így álló helyzetben is leolvashatjuk például az időt.

A második kijelzőnek köszönhetően a telefon asztali óraként is kiválóan megállja a helyét, híváskor pedig elég csak egy pillantást vetni rá, hogy tudjuk, ki keres. Társaságban vagy tárgyaláson így elegánsan nézhetjük meg az időt, vagy eldönthetjük, hogy érdemes-e felvennie a telefont, így partnerünkben biztosan nem keltünk kellemetlen érzéseket.

A Meridiist természetesen kronográf funkcióval is rendelkezik, alapvetően tehát nem nagyon különbözik egy zsebórától. Sőt, az telefont zsebórák versenyére is benevezték.

 

TAG Heuer Meridiist

Műszaki jellemzők:
- 28 napos készenléti idő, 7 óra beszélgetési idő
- LI-ON 950 mAh elem
- két kijelző: elöl és a készülék tetején
- 2 megapixeles CMOS kamera 1200x1600 pixeles felbontással
- mechanikus zárszerkezet
- zene lejátszás (MP3, AAC, AAC+)
- mozgóképrögzítés és lejátszás (H263-AMR, MPEG4-AMR, MPEG4-AAC)
- memória: 2 GB
- USB 1.0 háttértárral
- négy frekvenciasávos, GPRS
- 1000 partner adatai tárolhatóak
- SMS, MMS, WAP 2.0, Java 2.0, számítógéppel való szinkronizálás lehetősége
- Bluetooth, headset, kihangosító és adatforgalom profilokkal
- USB kapcsolat
- beépített modem
- 112 mm x 46 mm x 15,5 mm 316L rozsdamentes acél ház, kézzel polírozva
- tömeg: 155g
- kaucsuk, bőr vagy alligátorbőr hátlapok

 

Szólj hozzá!

Címkék: mobiltelefon tag heuer


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr391040117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása