HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.01.08. 17:21 swiss watch

Belépőszintű német pilótaórák

A pilótaórák immár lassan három évtizede töretlen népszerűségnek örvendenek. Németországban a műfaj a legnevesebb művelői közé tartozik a Lange & Söhne, a Laco, a Wempe, a Stowa és persze a németajkú Svájc egyik nagyágúja, az IWC is. Az IWC, a Laco és a Stowa a mai napig is készít pilótaórákat, és a kínálatukban a történelmi darabok is megtalálhatóak. Mindhárom márka modelljei azonban osztoznak egy lényeges szempontban: nem mondhatni, hogy barátságosak az áraik.

A szintén német Archimede éppen a belépőszinten igyekszik meglehetősen bőséges pilótaóra kollekciójával kiszolgálni az igényeket. A meglehetősen kicsi, 36 milliméteres átmérőjű modellel pedig nem csak a keskeny csuklójú férfiak találnak maguknak megfelelő darabot, hanem azok a nők is, akik a változatosság kedvéért egy "ütősebb" órát szeretnének viselni. A méretek egészen a Pilot XL modellek 45 milliméteréig terjednek. Mindegyik darabba az ETA 2824 kaliberét építik. Ez azonban egy automata kaliber, és mint ismeretes, az eredeti pilótaórák kézi felhúzásúak voltak. Az ilyen kivitelre számítóknak sem kell azonban csüggedniük, hiszen a Pilot XLH (H mint Handaufzug) kifejezetten nekik szól. Ahogy a névből is kiderül, ez a változat csak 45 milliméteres tokkal készül. Szerkezetként az ETA/Unitas 6498 szolgál.

 

A 36 és 42 milliméter közötti tokokat különböző anyagokból formálták meg, így a sima rozsdamentes acél változat mellett létezik a vákuumplazmás eljárással bevont, illetve a titán tok is. A 45 milliméteresek kizárólag rozsdamentes acélok, függetlenül attól, hogy automaták (XLA) vagy kéziek (XLH). Azok, akik történelmi hűségre törekednek, vagy igénylik a díszített szerkezeteket, is megtalálják a számításukat. Előbbiek a dátumablak és márkajelzés nélküli 42 milliméteres Pilot H-nak örülhetnek, míg utóbbiak az ETA/Unitas 6498 genfi csíkokkal és kékített csavarokkal díszített változatának. Igaz, ez utóbbi esetében már elhagyjuk a belépőszintet.

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató kronográf pilótaóra


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr901657209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása