HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.01.05. 12:57 swiss watch

Baume et Mercier - Öröknaptár helyett

Meglehetősen sok funkció szerepeltetése, formatervezési szempontból nem megfelelően átgondolva sokszor végérvényesen eldönti egy modell sorsát. A Baume et Mercier Classima Executives XL Chronograph and Complete Calendar az egyszerűnek nem mondható feladatot meglehetősen jól oldotta meg, és még díszítésnek is maradt hely.

Rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy a "teljes naptár" megnevezés alatt értelemszerűen nem öröknaptárat értenek, csupán annyit, hogy a dátumot, napot, hónapot és holdfázist is kijelzi az óra. A páros számra végződő hónapok végén ugyanúgy előre kell léptetni a dátumot, mint az alap dátumindikációs modelleknél. Ezzel a hátránnyal szemben állhat azonban a sokkal kedvezőbb ár, hiszen az öröknaptár az óraipar egyik kiemelkedő komplikációja, és ennek megfelelően meg is kérik az árát. A "teljes naptárral" tehát az öröknaptárak által megjelenített funkciók közül - leszámítva a szökőévet - mindent megkapunk, sőt! Az óra kronográf funkcióval is bír, és ráadásként egy 24 órás mutatót is kapunk.

Ahhoz, hogy a bőség zavara ne akadályozza a leolvasást, átgondoltan kellett kialakítani a számlapot. Mivel a funkciók elrendezése eleve adott, így meglehetősen szűk határok között lehetett csak mozogni. Világos színvilág mellett tették le a voksot, egyértelmű előnyhöz juttatva az ugyanezen kaliberrel szerelt sötétebb társaival szemben. Az ezüstszínű számlap közepét "grain d´orge" gilosálás díszíti, amelynek egyébként köralakját a 12 és hat órában található perc-, illetve óraöszegző egy kis optikai csalódás révén oválissá nyújtja. A sok funkció ellenére az óra letisztultnak hat, amely alól talán a számlap legszélén lévő percskála képezi a kivételt. A közvetlenül mellette lévő dátumskálával ugyanis zavarónak hathat. A fényes gilosált mezőben a selyemfényű segédszámlapok képeznek szigeteket.

A polírozott rozsdamentes acél tok a Classima Executives kollekcióra tipikus jegyeket hordozza, átmérője 42 milliméter. Hátlapja üvegbetétes, így a szerkezetet is szemügyre vehetjük. Van is miben gyönyörködni, hiszen a rotor genfi csíkozott, a csavarok kékítettek és a hidak is díszítettek. A 7751-es kalibert az ETA szállítja, amely a kiegészítő funkciók miatt csekély mértékkel pontatlanabb, mint a megfelelő szabályozás esetén kronométer pontosságot is hozó 7750-es. Az óra szíja fekete alligátorbőr, amely a tok anyagával megegyező pillangózárban végződik.

ITT KAPHATÓAK Baume et Mercier órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Baume et Mercier órák BUDAPESTEN

 

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató baume et mercier watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr81648458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása