HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.12.18. 15:11 swiss watch

Vissza a múltba - Omega Milestone 1941

Az Omega a maga másfél évszázadot is meghaladó történetével messze elegendő számú olyan modellel rendelkezik, amelyek egykor különböző okokból nevezetesek voltak, és egyben mára megértek arra, hogy újjászülessenek. Alapvetően ez a filozófiája az Omega "Múzeum Kollekciójának", amelyben csak olyan modellek kezdhetnek új életet, amelyek legalább 50 évnél idősebbek. Így olyan darabok is megjelenhetnek, amelyeket azokban az izgalmas időkben alkottak meg, amikor a különböző márkák a karórák tekintetében még a saját útjukat keresték, és egyáltalán nem rendelkeztek kiforrt stílussal. A "Múzeum Kollekció" kilencedik darabja, az Omega Milestone 1941 ennek a korszaknak a végéről származik.

Persze, ahogy ez az ilyen újbóli kiadásokkal lenni szokott, a Milestone 1941-gyel elsősorban a gyűjtőket veszik célkeresztbe, azok közül is a katonai kronográfokra szakosodottakat. Az eredeti modell, az 1938-ban bemutatott CK 2080, ugyanis elsősorban magas beosztású katonai tisztségviselők között vált közkedveltté. Az egykori modell fekete számlapos változata akár fiatalabbaknak is ismerősnek tűnhet, hiszen a két évvel ezelőtti Omegamania rendezvény aukcióján pont egy ilyet árvereztek el egy Omegához méltó áron.

Az eredeti modell ugyan rozsdamentes célból készült, de mivel a Milestone 1941 egyrészt limitált modell, másrészt pedig különlegességét illik kihangsúlyozni, a 38 milliméteres tokot 18 karátos fehéraranyból formálták meg. A klasszikus vonalvezetésű tokot domború zafírüveg fedi, amely jóformán magának a toknak a pereméig nyúlik ki, alig hagyva helyet a lünettának. Szintén klasszikusak az ovális nyomógombok és a hagyma formájú korona. Ugyanakkor a Milestone 1941 legjellegzetesebb stílusjegye a mozgó szíjrögzítőfülek: elemenként két-két csavar rögzíti az alligátorbőr szíjat a tokhoz. A fekete, lakozott számlap a klasszikus repülős kronográfoknak állít emléket, és teleméter skála mellett tachiméter spirált is találunk rajta. A ma már majdnem kicsinek számító átmérő miatt a számlap meglehetősen nyüzsgősnek tűnhet, ugyanakkor a már letűnt idők pilótái a skálák segítségével egy sor fontos műveletet el tudtak végezni. A számok tipográfiája is ebbe az évtizedekkel ezelőtti időbe repít vissza. Szerencsére azonban a lumineszcens anyag nem a múltból származik: mind a csontvázasított mutatók réseit, mind pedig a számlap java részét SuperLumiNovával vonták be, így teljes sötétségben egy kis túlzással akár kisebb helyiséget is bevilágíthatunk vele. A két, vízszintesen elhelyezett segédszámlap közül a kilenc óránál lévő a kismásodperc, míg három órába a percösszegző került.

Az óra külseje ugyan valóban a múltat idézi, de ebből nem következik, hogy a kalibernek is az egy emberöltővel ezelőtti fejlettségi szinten kell állnia. A Milestone 1941 mutatóinak mozgatásáért az Omega 3203-as kalibere, egy kézi felhúzású, oszlopkerekes kronográfszerkezet felel. Értelemszerűen a koaxiális gátszerkezet itt is szerephez jutott. Gyűjtői darabról lévén szó, magát a szerkezetet gazdagon díszítették, de a kronométer tanúsítványt is megszerezték. Tovább növelheti az óra értékét az a tény, hogy a jelenlegi állás szerint a 3203-as kaliber kizárólag ebbe a modellbe kerül csak. Mivel limitált példányszámról van szó, ezért ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy nem csak a Milestone 1941-ből fog csupán 1941 darab létezni, hanem 3203 kaliberből is.

Értelemszerűen elvárható, hogy egy ilyen óránál a csomagolásra is ügyeljenek, így az Omega Milestone vásárlója nem a szerénynek egyáltalán nem mondható, megszokott Omega dobozkában veheti át azt, hanem külön a "Múzeum Kollekció" darabjainak szántban. Az órát kézzel varrott, fekete alligátorbőr szíj kíséri, a tüskezár pedig a tokhoz hasonlóan 18 karátos fehérarany.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN OMEGA ÓRÁK
Itt kaphatóak Omega órák

 

Szólj hozzá!

Címkék: omega óramutató watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr511606899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása