HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.12.01. 15:10 swiss watch

Verseny a hamisítókkal - FAKE WATCHES ARE FOR FAKE PEOPLE

Ahogy a valódi márkák egyre rafináltabb megoldásokkal állnak elő, hogy termékeik eredetiségét hitelesítsék, úgy a hamisítványokat gyártók is igyekszenek felvenni a kesztyűt. Miért is tagadnánk azt a tényt, hogy az utángyártott, hamisított órák iránt egyre csak nő a kereslet.

Az interneten hetente jelennek meg új honlapok, amelyek kétes eredetű portékájukat kínálják. Persze minőségben az eredetiek és a hamisítványok nem egy kategóriában játszanak, ugyanakkor a hamisítványok egymás közt igenis éles versenyt vívnak.

Az elmúlt évtizedben a hamisítók a legkülönbözőbb galvanizációs technikákat sajátították el, mára pedig a hamisítványok "igényesebb" vevői akár tiszta aranyból, tehát nem arannyal bevont acélból készült órákat is vásárolhatnak. Az óraiparban használt új anyagok, mint például a kerámiák hamisítása terén is egyre erőteljesebb a haladás.

Egy hamisított Breitling for Bently tourbillonnal

Ha mind ez nem lenne elég, immár a komplikációk terén is egyre jobb eredményeket érnek el a hamisítók. Néhány évvel ezelőtt ezekbe a kétes eredetű órákba rettenetes minőségben másolt alap svájci kalibereket építettek. Napjainkra azonban már Vacheron Constantin vagy Breguet kalibereket is másolnak, ráadásul működő tourbillonnal is. Értelemszerűen a minőség nem közelíti meg az eredetieket, hiszen az alacsony ár érdekében számos kompromisszumot kell kötni. Ilyen például a nem működő kronográf, vagy a hiányzó finomszabályzó. Ezek kiszúrásához nem feltétlenül kell gyakorlott szem.

Vacheron Constantin tourbillon - a minőség még összehasonlíthatatlan

Nyilván a minőségi oldalon az eredeti márkanevek, főleg a prémiumok behozhatatlan előnnyel bírnak, ugyanakkor a hamisítványok minőségének fejlődése aggodalomra ad okot. A probléma teljes tudtában a nagy márkanevek is újabb és újabb eljárásokat dolgoznak ki, hogy termékeik eredetiségét meggyőzőn biztosíthassák. Az irány a digitális világba vezet, de valószínűleg ezek sem fogják tudni sokáig tartani a versenyt.
A hamisítványok gyártóinak nincsenek marketing költségeik, nincsenek fejlesztési költségeik, a munkaerő jóformán beéri a létfenntartáshoz szükséges minimummal, így elegendő anyagi erőforrások maradnak a legmodernebb berendezések beszerzésére. A felelősség nagy hányada hárul így a vásárlókra, akik ha kis mértékben is, de felelősek ennek az iparágnak a bővüléséért. A hatás pedig messze túlmutat az eredeti márkák anyagi veszteségén.
 

Szólj hozzá!

Címkék: replika breitling hamisítvány vacheron constantin óramutató kronográf breitling for bentley fake watch


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr341566380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása