HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.26. 11:00 Óramutató

Retrográd dátum a Bulgaritól

A márka alapítójának (Sotirio Bulgari) neve nyomán elnevezett Bulgari Sotirio kollekció egy újabb remek darabbal bővült. A Sotirio Bulgari Date Retrograde órában kifinomult precizitással egyesül a hagyományos és modern stílusvilág, melynek eredménye egy ízléses és előkelő karóra. Az új modellt az automata B 89 kaliber működteti, melyet kiegészít az óramanufaktúra saját fejlesztésű és készítésű 150º-os íven mozgó retrográd dátum funkciója.
 

A retrográd naptármodul kialakítása és az alapszerkezettel való összeházasítása tizenöt, kifejezetten az ilyen munkák elvégzésére szakosodott mesterember munkájára volt szükség, akik minden egyes darabnál összesen 165 különböző, kézzel végzett munkaműveletet végeznek el. A 21 köves szerkezet 28.800 féllengés számú és 42 órás járástartalékkal bír. Az órát tizenegy különböző eljárással díszítették, a genfi csíkozású rotortól kezdve egészen a legkisebb alkatrészekig, a polírozott csavarfejekig. A legszigorúbb műszaki előírások alapján megalkotott szerkezetet az esztétikai tökéletesség és megbízhatóság jellemzi.

Az elegáns Sotirio Bulgari Retrograde Date tokja 42 mm átmérőjű, 18 karátos vörösaranyból, illetve rozsdamentes acélból készül. A koronát Sotirio Bulgari monogramja ékesíti, a számlapot pedig domború, tükröződésmentesített zafírüveg fedi. A zafírüvegbetétes hátlapnak köszönhetően a mesteri munkával megszépített szerkezetben is gyönyörködhetünk. A fekete vagy ezüst számlap kifinomultságát a római számok és a fazettás indexek, továbbá a csontvázasított óra-, és percmutatók hangsúlyozzák. A retrográd naptár skáláját 6 óránál találjuk. A Bulgari újdonságát a névhez méltóan alligátorbőr szíjjal kínálják, amelyet egy 18 karátos vörösarany vagy rozsdamentes acélból készült tüskezár segítségével csatolhatunk csuklónkra.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bulgari retrográd


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr951144387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása