HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.25. 11:00 Óramutató

Nem mindennapi asztali óra az Ulysse Nardintől

Az Ulysse Nardin újdonsága egy olyan asztali óra, melyben a központi szerepet a földgömb kapta. Az óra különlegessége, hogy a Föld bármelyik pontjához viszonyítva mindig pontosan mutatja a Nap, a Hold és egyes csillagok helyzetét. Magát a földet egy átlátszó statikus üveggömb szimbolizálja, amelyen természetesen a kontinenseket és az óceánokat is feltüntették. Az univerzumot (ahogy az a Földről látható) megformáló belső üveggömb a csillagászati napnak (23 óra, 56 perc, 4 másodperc) megfelelően fordul egyet, és megtalálhatóak rajta a zodiákus jegyek, a hónapok és a főbb csillagok.
 

Egy központból mozgatott kar végén találjuk a Napot, ami értelemszerűen 24 óránként fordul egyet, jelezve, hogy a Föld éppen mely részét világítja meg. A Hold karja 24 óra 52 perc és 42 másodperc alatt jár körbe, amelyből ugyancsak az égitest Földről megifgyelhető aktuális helyzetére következtethetünk. A kékfejű kar a belső gömbbel mozog majdnem szinkronban, mindössze 18.613 évenként tesz meg egy fordulattal többet a kar, mint a belső gömb. A Nap és a Hold karokkal együtt a kékfejű kar a Nap- és Holdfogyatkozásokat is mutatja.

A Planet Earth kulcsos felhúzó szerkezetének járástartaléka 30 nap. Amennyiben az órát álló állapotból kellene újraindítani, egy nyomógomb segítségével újra beállíthatjuk a csillagászati értékeket. A mahagóniból készült ház előlapján találjuk az órát, ami órákat és perceket mutat. Az Ulysse Nardin újdonsága egy páratlan időmérő szerkezet, mely a manufaktúra kreativitását dicséri. A Planet Earth mindössze 99 példányban készült.


 

3 komment

Címkék: limitált bázel09 ulysse nardin


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr611142064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.05.25. 14:59:08

Nem mintha lenne esélyem megvenni, de azért azt tudni, hogy mennyibe fájna a 99 szerencsés egyikének lenni?

Dr. Robin Masters 2009.06.03. 17:30:26

Nagyon tetszetős szerkezetnek tűnik, bizonyára az ára is a limitált példányszám miatt jó magas.
süti beállítások módosítása