HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.11. 14:33 Óramutató

Egymutatós óriás a MeisterSingertől

Az egymutatós óráival éppen egy évtizeddel ezelőtt megjelent, és ezekkel a modellekkel irányzatot teremtő MeisterSinger az idén Bázelben a regulátor Singolator mellett, a Granmatikot mutatta be. Míg az előbbi a hagyományos regulátor elrendezés megújításával tűnik ki, addig az utóbbi elsősorban méretével. Egy meglehetősen nagy, 52 mm átmérőjű modellről beszélünk.

A Granmatik nem csupán egy egyedüli modellt takar, hanem egy egész kollekció hallgat erre a névre. Ugyanúgy megtaláljuk benne a szinte a MeisterSinger védjegyének számító egymutatós modellt, mint a hárommutatósat dátumablakkal. A polírozott tokok mindegyik modellnél rozsdamentes acélból készülnek, a formája a klasszikus MeisterSinger modellek arányosan felnagyított változata. Egy apró különbség azonban megfigyelhető: a kisebb átmérőjű modellekhez képest a Granmatik lünettája hangsúlyosabb. A zafírüveg alatt szintén a klasszikus MeisterSinger számlapot találjuk, a cégtől megszokott árnyalatokban, fehérben, feketében és elefántcsont színben. A bevált kereteken belül azonban futotta egy kis újításra is: a litográfia - ha csak kis mértékben is - de eltér az elmúlt évtizedben megszokott már-már bauhaus stílusú puritánságtól, és egy kicsit indázóbb, kerekebb lett. A mutatót, illetve a hárommutatós változat esetében a mutatókat és a dátumot a hagyományos helyen lévő csavarzáras koronával állíthatjuk. Ez utóbbinak is köszönhető, hogy a Granmatik 100 méteres mélységig nyomásálló.

A hátlap szintén rozsdamentes acélból készült, üvegbetétet nem találunk benne. Ezt magyarázhatnánk a vízállóság által támasztott követelménnyel is, azonban a valódi ok sokkal inkább esztétikai szempontokra vezethető vissza. A Granmatikot ugyanis az ETA automatikus felhúzású 2824-2 kalibere kelti életre. Ezt a szerkezetet sokkal kisebb méretű órákba is beépítik, így világos, hogy a Granmatik hatalmas tokját ez nem tudja kitölteni, hiszen még egy Unitas 6497 szerkezetnek is tágas lenne.

Az óra méretéhez igazodik természetesen a szíj szélessége is. A maga 24 mm szélességével a világos varratú fekete és barna bőrszíjak elég teret biztosítanak azok számára is, akik esetleg az órával járó sima felületű szíjat másra szeretnék cserélni. A szíj 22 mm-es végén a MeisterSinger logójával díszített tüskezár felel azért, hogy ez a tekintélyes óra biztosan üljön csuklónkon.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bázel09 meistersinger egymutatós


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr811115110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása