HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.05.07. 11:00 Óramutató

Elsimérés az Oris BC4 Flight Timernek

Az Oris jellegzetes és egyedi megjelenésű, 42.7 mm átmérőjű tokkal készített BC4 Flight Timer órája nyerte meg a Red Dot Design Award 2009 díjat a Product Design kategóriában. Napjainkban ez a legjelentősebb és legelismertebb nemzetközi formatervezési díj, amit a legkülönbözőbb termékeknek ítélnek oda. Becses elismerés ez egy automata szerkezetű órának is, így az Oris BC4 Flight Timernek is, melynek részletei is a repülésre emlékeztetik viselőjét.

Az Oris rozsdamentes acélból készült órája 49 jelölt közül hódította el a kategória első helyét. A nemzetközi zsűri számos szempontot vesz figyelembe a díj odaítélése során, többek között az ötletes megoldásokat, a funkcionalitást, a minőséget és az élettartam is sokat nyom a latba. A BC4 Flight Timer legfontosabb innovációja, hogy egyidejűleg három időzóna idejének megjelenítésére is képes. Az órát erre az Oris saját kalibere, az Oris 690-es teszi képessé, ami az ETA 2836-2 egy továbbfejlesztett változata. A 100 méterig vízálló díjnyertes Oris modellen három óránál találjuk a második időzóna kijelzésére szolgáló segédszámlapot, a két óránál elhelyezkedő jellegzetes függőleges korona pedig az üveg alatti lünettát forgatja, melynek segítségével egy harmadik időzóna is beállítható. Az óra egyedi tervezésű zsanérzára szintén hozzájárult ahhoz, hogy a zsűri az Oris BC4 Flight Timert látta a legjobbnak. Kétrészes, fekete számlapján központosított óra-, és percmutatókat találunk, a kismásodpercet pedig 9 óránál. Mindkét oldalát tükröződésmentesített domború zafír üveg borítja, kontrasztos varrattal díszített szíja pedig dél-amerikai marhabőrből készült. Mivel a repülésben a biztonság az első, a BC4 Flight Timert a Quick Lock koronavédő rendszerrel is felszerelték.
 

2 komment

Címkék: oris pilótaóra gmt


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr881107662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szajberpiraty 2009.05.07. 13:33:01

Szép óra... Kár hogy kevesen engedhetnek meg maguknak egy ilyen órát.

Nem lehetne írni teszteket hétköznapi órákról is?

A közelmúltban vásároltam az Edifice sorozatból és előtte megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyszerűen nincsenek tesztek az ilyen órákról. Még angolul is alig.

ekkerjoz 2009.05.12. 11:00:57

@szajberpiraty: Hát, a Casio-ról nem érdemes teszteket írni, egyenletes színvonalú tömegcikkeket gyártanak, jó a marketingjük, el is adják mindet.
Nem számítanak ritkaságnak.
süti beállítások módosítása