HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.29. 12:00 Óramutató

Vacheron Constantin Overseas kollekció újdonságok

A genfi székhelyű Vacheron Constantin idén két új Overseas modellt jelentetett meg: az Automatic-ot és az Automatic Chronograph-t. Az órák készítése során kiemelt jelentőséget tulajdonítottak a szürke különböző, kifinomultságot sugalló árnyalatainak, ahogy ezt a számlap, a bőrszíj, a titán lünetta és az acéltok esetében is megfigyelhetjük.
 

A legfiatalabb Overseas kollekció 1996-ban debütált. Dinamikus vonalvezetése és sportos külseje a sokat utazók között is kedveltté tette, ám műszaki megoldásaival, funkcionalitásával és könnyed leolvashatóságával még számos barátot szerzett megának az óra. Az Overseas kollekció új generációja (egy női, egy férfi és egy kronográf modell) 2004-ben jelent meg, még sportosabb és modernebb külsővel, nagyobb tokkal és új szíjjal. Az Overseas kollekció következő mérföldkövének a 2006-os évet tekinthetjük, amely a megjelentetés tízedik évfordulója. Ez alkalomból a Vacheron Constantin a Dual Time-mal örvendtette meg a márka kedvelőit.

Az idei év is fordulópontot jelent az Overseas kollekció életében, hiszen a két új modell, az Automatic és az Automatic Chronograph megalkotása során fontos szerep jutott a titánnak is. A Vacheron Constantin Overseas Automatic esetében is az acél tok, a titán lünetta és a szürke számlap biztosítja a sportos ugyanakkor elegáns megjelenést. A titán használata egyre nagyobb teret hódít az órakészítés világában is, rangját pedig mi sem tükrözi jobban, hogy a Vacheron Constantin Quai de l’Ile kollekciójában is szóhoz jut. (A Quai de l’Ile a Vacheron Constantin ma is álló és a márka butikjaként üzemelő genfi épületének címére utal.) A Vacheron Constantin Overseas kollekció két új darabján is fontos szerephez jut a titán.

A 42 mm átmérőjű tokkal rendelkező Overseas Automatic-ban megtalálhatjuk a kollekcióra jellemző tulajdonságokat: a kifinomult vonalvezetést, a máltai kereszt (amely egyben a Vacheron Constantin logója is) ihlette lünettát és a fehér, luminescensz indexeket. Az óra vízállósága 150 méter, az emblematikus, háromárbócos hajót – ami az Overseas jellegzetes motívuma – az óra hátlapjára gravírozták. Az óra mutatóit a Vacheron Constantin automaikus felhúzású 1226 kalibere mozgatja, a számlapon központosított óra-, perc- és másodpercmutatókat találunk, a dátumablakot pedig 4 és 5 óra közé helyezték. Az óra járástartaléka 40 óra, szíja sötétszürke, végeit pillangózár köti össze.

1 komment

Címkék: vacheron constantin bázel09


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr291093311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.04.29. 12:19:14

A karóra itt kezdődik.
süti beállítások módosítása