HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.23. 11:15 Óramutató

Louis Moinet Tempograph

A Louis Moinet Tempograph több szempontból is páratlan óra. Elég, ha csak az egyedülálló műszaki megoldásokról beszélünk, vagy arról a tényről, hogy ez az első olyan karóra, amelynél a retrográd másodpercmutató mozgásáért felelős szerkezetet a számlap felöl is láthatjuk. Ez a mutató egyébként tízmásodperces lépésekben jár.






 

Kettőség jellemzi a tok egészét: egyrészt igen hangsúlyos a műszakias "beütés" ugyanakkor az anyagok megválasztása és megmunkálása kifinomultásgot sugall, így mégsem lesz "olajos szagú". Magát a tokot egyébként meglehetősen sok, 48 darab alkatrészből állították össze. A fent említett kettőség jellemzi a számlapot is. Ennek talán legjobb példája a retrográd másodpercmutató és környezete. Látható, hogy a számlapon több szintet is kialakítottak, így érve el a funkcionalitás hangsúlyozását is. A fő attrakció, a retrográd szerkezet színvilágában is eltér, a hidakat pedig úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebbet takarják.

 

A mutatókat a Louis Moinet LM05 kalibere vezényli, amely egy 125 elemből álló, 27 köves automatikus felhúzáú szerkezet. Az óra három különböző anyagú tokkal, fekete vagy ezüst számlappal kapható, a példányszámot minden esetben hatvan darabra korlátozták. A meglehetősen nagy, 47mm átmérőjű órát louisianai alligátor bőrből készült szíj, illetve a tok változatától függően rozsdamentes acél, vörösarany vagy fekete (PVD) titánzsanérzár tartja csuklónkon. 

Szólj hozzá!

Címkék: limitált louis moinet


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr101081632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása