HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.22. 11:44 Óramutató

Klasszikus kronográf a Frédérique Constanttól

A fiatal, svájci órakészítő, a Frédérique Constant az idén egy korlátozott példányban készülő kronográffal, a Runabouttal örvendeti meg az órabarátokat. A név választása nem véletlen, ugyan is a márka ezzel kíván emléket állítani az 1920-as években rohamosan elterjedő fényűző "Runabout" gyorscsónakoknak. A név választása és a limitált példányszámot természetesen egy eseménnyel is össze kell kötni: konkrétan az évente megrendezett "Hélice Classique" támogatását vállalta el a Frédérique Constant.

Mindegyik Frédérique Constant óra a klasszikus megjelenést helyezi előtérbe, és ennek keretén belül próbál újítani. Sokszor nem is kis sikerrel - elég, ha csak a Heart Beat kollekciókra gondolunk. Nincs ez másképp a Frédérique Constant Runabout kronográf esetében sem. A 43 mm átmérőjű tokot finoman dolgozták ki, a számlap klasszikus kronográf megjelenését pedig aprólékos munkával nyerte el. A nyomógombokat és a koronát is megszokott helyükön találjuk, funkcióik is minden a klasszikus kiosztást követik. Ez utóbbi nem véletlen, hiszen ebben az órában is az igen elterjedt és megbízható, jó ár/érték arányú ETA/Valjoux 7750 kaliber végzi a munkáját, amelyet házon belül azért alaposan feljavítottak, így a kaliber hivatalos az FC-392 névre hallgat. Ha már a Frédérique Constantot a Heart Beatek (a billegő fölött megnyitott számlap) tették sikeressé, természetesen valamilyen módon itt is alkalmazni kellett ez azt elvet. A számlapon nem tudták ezt megoldani, így a hátlapon nyitottak egy kis kerek nyílást, hogy a díszített szerkezetben gyönyörködhessünk. A vörösarannyal bevont vagy rozsdamentes acél tokokkal készülő, változatokként 1888 példányra limitált Runaboutokat igény esetén egy kis hajómodellel egyetemben is rendelhetjük.


 

2 komment

Címkék: limitált kronográf frédérique constant


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr641079755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capo di tutti Capi · http://www.izine.hu 2009.04.23. 00:21:10

Mit jelent az, hogy "házon belül azért alaposan feljavítottak". És az ETA mit szól ahhoz, hogy buherálják a szerkezetét, szerkezeteit? A kérdés nagyon komolyan érdekel.

kopaszok 2009.04.23. 22:49:39

Breitling is etákat használ alapnak. Nem tudom, hogy a gyári eták közül mennyi a kronométer (gyanúm szerint kevés), de etákon alapuló breitling szerkezetek mind kronométerek. Valamit tehát ők is "buherálnak".
süti beállítások módosítása