HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.16. 11:00 Óramutató

Diafragmát karórába!

A legújabb de GRISOGONO kollekció – a Fuso Quadrato – megtestesíti mindazt, amiért a sváci óramanufaktúrát innovatív megoldásai miatt is nagyra becsülik az időmérő szerkezetek készítésének világában. Az alapító, Fawaz Gruosi, kreativitását tükrözve, az új kollekció a második időzóna kijelzésére is nagy hangsúlyt fektetett. Technológiában és kivitelezésben egyaránt meglepő sőt meghökkentő, ahogy a második időzóna funkcióját az óráiba építi. Nem csak a gyakran utazók számára lehet tetszetős a Fuso Quadrato, hanem azoknak is, akik szeretnek az időzónák között "vándorolni".
 

A de GRISOGNO alapítója és tulajdonosa, Fawaz Gruosi, volt az első, aki egy karórában alkalmazott a diafragmát (a fényképezőgép fényrekeszéhez hasonlító eszköz). Az Occhio Ripetizione Minuti órát  látva sokan meglepődtek a forradalmi újításon, és azon a mechanizmuson, ahogy a diafragma ki- és bezáródik egy karórán. Az új kollekció különlegessége, hogy a diafragma szerkezetét a második időzóna megjelenítéséhez alkalmazták. Maga a diafragma 12 titánlemezből áll, melyeket a tok oldalán, a koronával szemben elhelyezkedő csúszkával hozhatunk működésbe. A diafragma kinyílása után láthatóvá válik a második időzóna, ha pedig becsukjuk, akkor újra a helyi idő látható, centralizált óra- és percmutatók segítségével. Az automata szerkezetű óra járástartaléka 42 óra.

A de GRISOGONO tervezésű óraindexek és a számok anyaga megegyezik a tokéval, továbbá az alsó számlap is ezt a szabályt követi. Itt arab szmok helyett azonban már rómaiakat láthatunk. A Fuso Quadrato 18 karátos fehér- vagy vörösarany tokkal kapható, 47 mm-es átmérőjű tokkal, amely 30 méteres mélységig vízálló. Szíja természetesen alligátorbőrből készült, a pillangózár anyaga pedig megegyezik a tokéval.

Szólj hozzá!

Címkék: de grisogono gmt fuso quadrato


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr341068173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása