HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.10. 12:13 Óramutató

Omega Seamaster Ocean Planet Jewellery

Az Omega új modellje, a Seamaster Planet Ocean ‘Jewellery’ Chronograph annyira elnyerte a márka nagykövetének – Nicole Kidman – tetszését, hogy szinte le sem akarta azt venni csuklójáról egy fotózást követően. Meg is érthető a színésznő ragaszkodása, hiszen a Planet Ocean ‘Jewellery’ új irányvonalat szab az Omega időmérő szerkezeteinek világában. A Seamaster kollekció újabb képviselőjeként az új modellben megtalálható mindaz, amiért az Omega-t a világ egyik legnagyobb presztízsű búváróra készítőjeként tartják számon: 600 méteres vízállóság, egyirányba forgatható lünetta és hélium szelep.

Gyémántjainak köszönhetően a Planet Ocean ‘Jewellery’ ékszerórákkal is felveszi a versenyt, kifinomultsága és eleganciája révén tökéletes kiegészítője lehet estélyieknek is. Az óra különlegessége, hogy nők és férfiak egyaránt viselhetik, az órakészítők nem sajátították ki egyik nem számára sem. Az óra ékszerjellege sokkal hangsúlyosabb, így valószínűleg csak kevesen fogják búvárkodás közben is viselni, de ha mégis erre kerülne sor, a Planet Ocean ‘Jewellery’ ezzel a kihívással is megbirkózik. A búvárórák terén hasonló koncpcióval ezidáig mindössze néhány óramanufaktúra állt csak elő. 

A Seamaster Planet Ocean kollekció 2004-es megjelenésekor méretei (45.5 mm és 42 mm) inkább férfias jellegűvé tették, annak ellenére, hogy nem volt konkrétan megszabva, hogy férfiaknak vagy nőknek készült. Napjainkban azonban már a hölgyek körében is kedveltek a nagyobb méretű órák, az urak körében pedig a gyémántokkal díszített darabok népszerűsége növekszik. A mintául szolgáló Seamaster Planet Ocean tokja acélból készült, fekete vagy narancssárga lünettával, ez utóbbi hagyományt teremtett a sportórák világában. 

A Planet Ocean ‘Jewellery’ kollekciót két modell képviseli, mindkettőt az Omega legendás koaxiális gátszerkezetével szerelt, automatikus felhúzású 3313-as kaliberérel látták el. Az óra természetesen COSC tanúsítvánnyal is rendelkezik. Tokja rozsdamentes acélból készül, zafírüvege pedig mindkét oldalon tükröződés-mentesített. A fekete számlapon arab számokat találunk, valamint a márka nevét és logóját. Ezeket, valamint a mutatókat superluminova bevonattal látták el, így sötétben sem jelent gondot a leolvasás. Szíja fekete alligátorbőrből készült.

A 45.5 mm-es kronográfnak sportos jelleget kolcsönöztek, annak ellenére, hogy lünettáján 45 darab gyémánt található (összesen 2.65 karát). A kismásodpercmutatót 9 óránál találjuk, a 30 perces összegzőt három, a 12 órásat pedig hat óránál. Dátumablak 4 :30-nál. A Seamaster Planet Ocean ‘Jewellery’ azontúl, hogy eredetiséget képvisel, időtálló és innovatív.
 

Szólj hozzá!

Címkék: omega kronográf ékszeróra bázel09 búváróra


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr631057549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása