HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.07. 11:00 Óramutató

Blancpain Super Trofeo Chronograph

A nagy múltra visszatekintő óramárka, a Blancpain és a szupergyors autóiról híres Lamborghini összefogásával minden évben megrendezik a Super Trofeo versenysorozat 30 darab Lamborghini Gallardo versenyautó részvételével. A nagy népszerűségnek örvendő versenysorozatot a Le Brassus-i óramanufaktúra egy új kronográffal, a Super Trofeoval ünnepli, melyet 300 darabra limitáltak.










 

A legendás autómárka legújabb modellje, a Lamborghini Gallard LP560-4 összesen hatszor száll harcba a kupáért 2009-ben, elsőként Silverstone-ban. Ezt követően pedig Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Spanyolországban és Franciaországban rendeznek futamot.  A versenyautó maximális sebessége meghaladja a 300 km/órát, különleges formája, kifinomult vonalvezetése megihlette a Blancpain órakészítőit is, akik megalkották a Super Trofeo flyback kronográfot. Az óra tokja rozsdamentes acélból készült, felületét DLC (Diamond Like Carbon) eljárással tették különösen keménnyé. A tok átmérője 43.5 mm, vízállósága 100 méter, matt és polírozott felületek váltakoznak rajta.

A kronográfban az automatikus felhúzású F185 kaliber ketyeg. Az óra járástartaléka 40 óra és összesen 308 darab alkatrészből áll. A klasszikus elrendezésű kronográf mutatókhoz méltóan ez a Blancpain darab is központi másodpercmutatóval, három óránál 30 perces és kilenc óránál 12 órás összegzővel rendelkezik. Ezenfelül flyback funkcióval is ellátták a Super Trofeot, azaz mérés közben is azonnal egy újabb esemény mérésébe kezdhetünk bele. Az óra számlapjának "szexepilje" a 9-es és 12-es piros-fehér számjegy, amelyek olyan mértékben elütnek a fekete számlaptól, hogy a szem önkéntelenül is rájuk fókuszál. Természetesen megvan az oka annak, hogy miért ezt a két számot hangsúlyozásának: ezeket festették fel ugyan is a Lamborghini Gallardo versenyautókra is. Szíja a Lamborghini Gallardo üléshuzataihoz hasonló anyagból készül, melyet rozsdamentes acélból készült zsanérzárban végződik.

Szólj hozzá!

Címkék: limitált blancpain kronográf flyback


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr211051374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása