HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.31. 11:56 Óramutató

Sotirio Bulgari tiszteletére alkotott óra

Idén ünnepeli 150. születésnapját a Bulgari, és egyben egy órával állít emléket a cég alapítójának, Sotirio Bulgarinak. Az 1857-ben, Görögországban született Sotirio Bulgari ezüstművesek egész generációjára tekinthetett vissza. Rómában nyitotta meg 1884-ben első butikját, először a Via Sistinán, majd a Via Condottin. A művészi véna mellett vállalkozói szellemmel is megáldott mester nemsokára Sanremóban, Nápolyban, Bellagioban és, Sorrentoban is butikokat nyitott, nyaralni pedig St-Moritzba ment. Így rakta le a Bulgari birodalom alapjait.







Természetesen fontos volt, hogy maga az óra méltó legyen Sotirio Bulgari tehetségéhez, aki egyszerre volt ügyes kézműves, rafinált üzletember és nagy esztéta. A kivitelezés és a finom részletek klasszikusnak tekinthetőek, a forma ugyancsak modernnek, ahogy ezt a toktól meglehetősen éles szögben elálló, háromszög alakú szíjrögzítőfülek tükrözik. Ez a megoldás jelentősen csökkenti az ütések és rázkódások hatását, a szemet pedig a matt és polírozott felületek játéka kápráztatja el.

Mind műszaki, mind esztétikai szempontból ugyanezt a részletek iránti odaadó figyelmet fedezhetjük fel a számlap két, csavarral rögzített „zárójeleiben” is, amelyek a három óránál található dátumablaknak, illetve a kilenc óránál előbukkanó gilosált felületnek szorítanak helyet, miközben a genfi csíkozású központot emelik ki. Ugyanez a minta ismétlődik az óra hátulján, a 18 karátos aranyból készült fedő alatt. Ha ezt felnyitjuk, akkor a BVL 250 kaliber is szemünk elé tárul, amelynek hídjai és rotorja (melynek legkülső eleme 18 karátos aranyból készül) a számlap íves díszeinek csillogását tükrözi.

Az órakészítés legszebb hagyományainak megfelelően díszítették a BVL 250 kaliber elemeit, amely 55 órás járástartalékkal bír, billegője pedig 28.800 féllengéssel oszcillál óránként. A 42 mm átmérőjű Sotirio Bulgari óra háromszor 125 példányban készül vörös-, sárga- és fehéraranyból.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bulgari


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr641043675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása