HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.27. 09:44 Óramutató

Jubileumi Audi óra a Chronoswiss-től

Idén ünnepli 100. születésnapját a német autógyártás egyik büszkesége, az Audi. Ezt a rendkívüli jelentőségű alkalmat természetesen méltóképpen illik megünnepelni, és ehhez az ingolstadtiak a jóformán házi óraszállítójuknak számító, szintén bajor Chronoswiss-t kérték föl. Az óra természetesen csak a legnemesebb anyagokból készülhetett és csak is limitált példányszámban. A követelményeknek 35 platina és 65 fehérarany tokozású, regulátor kronográffal feleltek meg.






 

A Tachoscope-ra keresztelt modell egyszerre idézi föl mindkét cég múltban elért sikereit. A Régulateur 1988-ban a Chronoswiss-t vitte sikerre, a 30-as évek közepétől pedig az Auto Union versenykocsijával uralta a futamokat. Az óra egész arculatát az Audi Design tervezte, akik a legendás versenyautójukat, az Auto Union Rennwagent tekintették múzsájuknak. Így aligha véletlen, hogy az autó, egész pontosan a Typ C és Typ D fordulatszámmérőjének tipográfiája köszön vissza a számlapon. Azonban nem csak ez az elem emlékeztet az egykor nagy győzelmeket elérő versenykocsira. A korona például a sebességváltóház fogaskerekeinek mintájára készült, az alapítás és az évforduló két évszáma az Audi logójával egyetemben a rotort díszíti.

Motorsport ihlette óráról lévén szó, természetesen nem hiányozhat a tachiméter skála, amely a zománcból készített, az Audi Design által megálmodott számlapot öleli körbe. Mögötte találjuk a Chronoswiss C.125-ös egynyomógombos kronográf kaliberét. Ez ugyan nem a cég saját fejlesztése, hanem az Enicar 165 kaliberén alapszik, ám az alapszerkezetet olyan mértékben módosították, hogy saját alkotásnak is tekinthetjük. Az óra kronográf funkcióval is rendelkezik, mégsem találjuk a tokon az ilyen órák "márkajegyének" számító, a kronográf működtetéséhez szükséges két nyomógombot. Ezek feladatát egyetlen gomb veszi át, amelyet a koronába ültettek, megőrizve így a tok vonalait.

A Deutsches Museumban kiállított Typ C. Összesen négy példány maradt az utókorra, a többi a világháborúban semmisült meg illetve az épen maradtakat az oroszok hurcolták el.

Az óra üzletekbe nem kerül, azokat kizárólag az Audi németországi közönségszolgálatánál vagy a németországi honlapon keresztül lehet megrendelni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: limitált chronoswiss kronográf regulátor


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr161028661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása