HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.26. 10:24 Óramutató

Újjá éledő Spitfire vadászgépek

A limitált példányszámú EP120 óra a legendás II. Világháborús vadászgépről, a Spitfire Mk. V-ről kapta a nevét, sőt az óra egyes alkotóelemeiben a repülőgép bizonyos részei is újjászületnek. Az EP120 tokja fekete DLC rozsdamentes acélból és titánból készült, szerkezete COSC tanusítvánnyal rendelkezik. A csontvázasított, átalakított 13” BE-53AE automatikus felhúzású szerkezet egy második időzóna idejét is képes megjeleníteni. A Spitfire szellemiségét tiszteletben tartva a második időzóna mutatójának az UTC-t illik mutatnia. A 12 óránál elhelyezkedő percösszegzőt a "Time of Trip" feliratával egyértelműen a Spitfire ihlette.
 





 

Az EP120 nem csak az óra neve, hanem így hívják a világ négy, még repülőképes Mk. V Spitfire vadászgép egyik példányát is, amely a II. Világháború alatt hét igazolt légigyőzelmet ért el. Az óra rotorját szintén a történelmi jelentőségű vadászgép egyikének fémjéből készítik, az óra szíját pedig abból az anyagból, amit a Spitfire pilóták ejtőernyében használtak. Az ETA/Valjoux 7753 alapuló BE-53AE kaliber az óra tükröződés mentesített zafírüveggel fedett számlapján mutatja az órákat, perceket és másodperceket, egy második időzóna idejét valamint a dátumot is. Ezenfelül 60 másodperces, illetve 30 perces összegzőkkel is rendelkezik. Az automatikus felhúzású szerkezet 42 óráig képes járni. Ugyan a Spitfire eleme a levegő, az óra egészen 100 méteres mélységig is végzi a dolgát.
 

Szólj hozzá!

Címkék: limitált kronográf pilótaóra bermont


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr681026529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása