HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.24. 13:00 Óramutató

Jubileumi Victorinox kronográf

A legendás késeiről és bicskáiról ismert cég (amely kereken két évtizede órákat is készít) fennállásának 125. évfordulóját ünnepli, és ez alaklomból egy különleges darabbal gazdagítja az Infantry Vintage kollekcióját. A Victorinox Swiss Army Infantry Vintage jubileumi óráját az üzletekben kizárólag 2009-ben vásárolhatjuk meg.



 

A csavaros hátlapra a Victorinox jubileumát ünneplő logót a „125 years – your companion fo life” felirattal gravírozták, illetve körkörösen a cég védjegyét a pajzson lévő kereszttel is. A számlapon is találunk utalást az ünnepi alkalomra: a tizedmásodperc-számláló alatt a „Jubilee Edition” feliratot olvashatjuk. A percgyűjtő skáláját fakó bézzsel emelték ki, ahogyan a teleméterét is.

Pont ez utóbbi sorolja be az órát az Infantry Vintage kollekcióba, és vezet vissza bennünket a múlt század 50-es éveibe, amikor a Victorinox katonai precíziós eszközöket is készített. A kollekció óráinak másik „védjegye” az olívazöld számlap. Itt természetesen nem holmi közönséges olívazöldről beszélünk: a szín teljes mértékben azonos azzal, amit a II. Világháború alatt az Egyesült Államok hadseregének Európában futó tehergépkocsijain használtak. Sokakban felmerül a kérdés, hogy a semlegességére oly kényesen ügyelő Svájc egyik volt és jelenlegi hadiszállítója honnan veszi a bátorságot, hogy egy külföldi állam hadseregétől vegyen mintát? A válaszért egészen a II. Világháború végéig kell visszamennünk. Akkoriban hihetetlen mennyiségben álltak rendelkezésre a különböző járművek, amelyeket az Egyesült Államok nem akart visszaszállítani. Svájc élt a lehetőséggel és alaposan bevásárolt a jutányosan kapható tehergépkocsikból. Az elszámolás nem darabszámban, hanem négyzetkilométerben történt.


Ahhoz, hogy a tizedmásodperc pontosságú kronográf rendkívüli igénybevétel mellett is megbízhatóan végezhesse a munkáját, az Infantry Vintage Jubilee Editionbe az ETA 251.272 kaliberét a 44 mm átmérőjű rozsdamentes acéltokba építették. A számlapot vastag, tükröződés-mentesített zafírüveg fedi, amely a tokkal együtt 100 méteres mélységig szavatolja a vízállóságot. Az órát barna bőrszíjjal és pillangózárral csatolhatjuk csuklónkra. Aki a beszerzése mellett dönt, nagyon ne várjon, mert a szóban forgó órára az üzletekben csak ebben az évben tehet szert.
 

Szólj hozzá!

Címkék: victorinox kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr121022179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása