HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.19. 09:45 Óramutató

Olajszagú kronográf

A párizs melletti kis manufaktúra, a BRM (Bernard Richards Manufacture) legújabb modellje a G-45-t automatikus felhúzású kronográf, amely a BRM kollekció számos egyéb modelljéhez hasonlóan szintén limitált példányszámban (25 darab) készül. Már első ránézésre kitűnik az óra sportos jellege - elég csak a számlapra, a tokra és a szíjra pillantani. Kevés olyan márka található, amely ennyire elkötelezte volna magát a motorsport mellett, és ez óráiban is rendkívül erőteljesen köszön vissza.




 

A 45 mm átmérőjű kör alakú tok három részből áll össze. Anyagukban különböznek: a középső rész titánból készült, míg a hátlap és a lünetta rozsdamentes acélból. A tokon szerényen bújik meg a koronavédő, amelyet a szíjrögzítőfülekhez hasonlóan látványosan csavaroztak a tokhoz. A füleket egyébként a BRM-nél minden modellnél a toktól független, önálló egységként kezelik, így ezek a toktól teljesen eltérő felületkezelést kaphatnak, sőt, a toktól eltérő, bármilyen más anyagból is készülhetnek. A rendkívül robusztus mutatókon is a motorsport iránti rajongás és annak múltjának tisztelete fedezhető föl, hiszen ki ne emlékezne a hatvanas években a sportórákon annyira népszerű perforált bőrszíjakra. A mutatók rikítóan sárga színe a szíj varratában is fellelhető, nagyban hozzájárulva ezzel a számlap és a szíj összhangjának kialakításában. A hagyományos kronográf elrendezésű számlapon mindent a megszokott helyen találunk (központi kronográf másodpercmutató, óra- és percösszegző hat, illetve három óránál, kismásodperc kilenc óránál). Egyáltalán nem nevezhető azonban hagyományosnak az, hogy a 4, 8 és 12 számindexeket tették hangsúlyossá. Természetesen ezekről is lerí, hogy a motorsport ihlette őket; nyugodtan tekinhetjük azokat akár rajtszámoknak is.
 

"

Az óra jóformán könyörög azért, hogy elvigyük egy kis túrára. Aki pedig megteszi, biztosan nem fogja megbánni, hiszen egy francia külsejű, sváci szerkezetű, szinte egyedi (25 példányra limitált) darabról beszélünk.

Szólj hozzá!

Címkék: brm limitált kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr81009732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása