HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.13. 10:04 Óramutató

Jubileumi Doxa limitált példányszámban

A hazánkban jól ismert, ám sokáig hányattatott sorsú Doxa idén ünnepli alapításának 120 éves évfordulóját. Az alkalmat természetesen egy limitált példányszámú sorozattal ildomos megülni; ennek köszönhetjük a "Château des Monts" születését. A cégnek van is mit ünnepelnie, hiszen az 1980-ban, a kvarcórák jelentette kihívás miatt tönkrement gyártó éppen csak néhány éve kezdett bele újra órák készítésébe.





 

A Château des Monts a márka alapítójának, Georges Ducommun lakhelyére utal, amelyet még ma is láthatunk Svájcban, Le Locle-ben, Jura kantonban. Az óra mintájául egy 1920-as évekbeli darab szolgált, ám természetesen nem egy régi modell újbóli kiadásáról van szó.

Az óra korunk klasszikus karóráival szemben támasztott követelményeinek mind megfelel: a kézi felhúzású szerkezetet szépen díszítették, üvegbetétes hátlap – hogy lássunk is valamit a szerkezetből, kismásodperces elrendezés (igaz nem hat, hanem kilenc órában), bőrszíj és tüskezár. A fekete számlap külön díszítést ugyan nem kapott, ám a percskálát szépen, negyedperces indexekkel dolgozták ki. Ezek, a mutatókkal egyetemben, változattól függően fehérek vagy kékek, a mutatókat sötétben is leolvashatjuk. Az óra így 2x120 darabos példányszámmal kerül forgalomba, és természetesen mind sorszámozott.

Szólj hozzá!

Címkék: limitált doxa


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr46999608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása