HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.12. 12:32 Óramutató

Girard-Perregaux RD 01 Chronograph Monte Carlo 1983

Az idei SIHH-n mutatta be a svájci Girard-Perregaux a limitált példányszámú R&D 01 Chronograph-ot, amelynek sportos részletei és tokjának markáns vonalai az 1983-as Monte Carlo Rally-nak állítanak emléket. Ugyanebben az évben végzett Walter Rohrl és navigátora, Christian Geistdorfer a Lancia 037 kocsijukkal az összesített első helyen.
 




 

A Girard-Perregaux R&D 01 Chronograph Monte Carlo 1983 43 mm átmérőjű tokját Luigi Macaluso tervezte. Finoman megmunkált felületeit a domború lünetta teszi még elegánsabbá. A szokatlan helyen, négy óránál található koronát a tokba és a szíjrögzítőfülbe ötletesen beágyazott koronavédő óvja a káros erőhatásoktól. A tok bal oldalán elhelyezett kronográf nyomógombok között találunk egy második koronát is, amellyel a belső lünettát állíthatjuk. Az amúgy szigorúnak ható fekete számlapot a kék és piros mutatók, illetve a piros skála és ezüst számlapok játéka oldja fel. A kézzel illesztett óraindexek arab számai és a mutatók sötétben is leolvashatóak. A kronográf leolvashatóságának megkönnyítésére a kronográf kék háromszögfejű percmutatóját a központban helyezték el. Három és hat óránál találjuk a napszakok kijelzésére is szolgáló 24 órás skálát, illetve a dátumindikáció segédszámlapját. A dátum feletti diszkrét "Monte-Carlo 1983" felirat emlékezik meg az autóversenyzés egyik kiváló eseményéről.

Az R&D 01 Chronograph Monte Carlo 1983 számlapját a Girard-Perregaux által tervezett és előállított automatikus felhúzású GP033C0 kaliber kelti életre. Az óránként 28.800 féllengést teljesítő billegőnek köszönhetően a kronográf nyolcadmásodperc pontossággal mér, a szerkezet járástartaléka 46 óra. A GP033C0-ban a hat csavarral rögzített, zafírüvegbetétes hátlapon keresztül gyönyörködhetünk, amely felfedi a hidak finom genfi csíkozását és számos alkatrész mesteri megmunkáltságát.

Összesen csak 250 egyedileg sorszámozott Girard-Perregaux R&D 01 Chronograph Monte Carlo 1983 készül, amelynek a csomagolására is különös figyelmet fordítottak. Az 50 méteres mélységig vízálló órát alligátorbőr szíjjal és rozsdamentes acélból készült zsanérzárral csatolhatjuk csuklónkra.
 

Szólj hozzá!

Címkék: limitált girard perregaux kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr121043762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása