HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.11. 09:48 Óramutató

MeisterSinger újdonság Bázelre

Az órakészítés története egészen az érett középkorig vezethető vissza, és pontosan ezekhez a gyökerekhez nyúl vissza az idén éppen egy évtizedes jubileumát ülő MeisterSinger. A márka nevének kiválasztása egyáltalán nem a véletlen műve, vagy valamely reklám ügynökség kreálmánya, hanem tudatosan utal vissza a középkor órakészítési múltjára, illetve egyben a német középkor mesterdalnokaira, akik mindenkinél jobban ismerték szakmájukat. Ezeket a hagyományokat ültetik át a jelenbe. A MeisterSinger az első olyan órakészítő, amelynek órái az időt újra az ősi módon jelzik - mindössze egyetlen egy mutatóval.




 

Félreértés ne essék: a MeisterSinger előtt is számos olyan óra létezett, amelynek központjából csak egy mutató járt körbe, ám ezt a mutatót mindig legalább egy, általában kettő segédszámlap egészítette ki. Ezek a regulátorok. A MeisterSinger kollekciója az árva központi mutatóra épül, amely tizenkét óra alatt jár egyszer körbe. A számlapról az időt egész pontosan csak öt perces pontossággal lehet leolvasni. Sokakban felmerül persze a kérdés, hogy miért lenne szüksége bárkinek is egy "pontatlan" órára. Egy MeisterSinger óra nem csak egy időmérő ékszerrel teszi gazdagabbá a viselőjét, hanem egy életérzéssel is; egy kicsit szabadabbá és nyugodtabbá teszi az embert, hiszen nem emlékeztet állandóan, kíméletlenül, negyedmásodperces pontossággal az idő elmúlására. Az ötperces pontosság a mindennapi életben bőven elegendő.

A MeisterSinger egyik bázeli újdonsága a Singulator, amely egy kicsit eltér a márka eredeti koncepciójától, hiszen egy regulátorral van dolgunk, ugyanakkor sok szempontból mégis hű maradt hozzá. Ezt a huszárvágást a mutatók az eredeti regulátor elrendezéstől eltérő szereposztással vitték véghez. Míg a hagyományos regulátoroknál a központi mutató a percmutató és az óra- illetve másodpercmutatók segédszámlapokra szorulnak, addig a Singulatornál éppen a perc- és másodpercmutató jut mellékszerephez. Az órát a központból olvashatjuk le. Látszik, hogy ugyan ellátták az órát még két mutatóval, ám ezek minél gyorsabban járnak, annál kevésbé hangsúlyosak. A számlap természetesen a MeisterSingerre jellemző nyugalmat és szimmetriát tükrözi. Ez utóbbi, azaz az egyszámjegyű indexek két számjeggyel való ábrázolása azóta már számos más márkát is megihletett.

Egyedi alkatrész kerül az ETA kaliberbe

Az óra egyelőre polírozott rozsdamentes acél tokkal készül, barna vagy fekete párnázott krokodilbőr szíjjal csatolhatjuk föl. A mutatókat egy alaposan átalakított és szépen díszített kézi felhúzású ETA szerkezet mozgatja, amelyben az üvegbetétes hátlapon keresztül gyönyörködhetünk majd. Az óra a bázeli vásáron fog debütálni, a szaküzletekbe a nyár folyamán kerül majd.

Szólj hozzá!

Címkék: meistersinger regulátor


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr4995403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása