HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.10. 09:53 Óramutató

Még egy Navitimer a Breitling 125. évfordulójára

Úgy gondolhattuk, hogy az idén 125. születésnapját ünneplő Breitling a b01 kronográf kaliber megalkotásával az eseménynek méltó rangot adott. Ám hol lenne egy fontos Breitling évforduló egy Navitimer modell nélkül? Az évek során jóformán kultikus tárggyá vált Navitimer évfordulós modellje a Navitimer "125e Anniversaire", amely természetesen csak limitált példányszámban kerül forgalomba. Ez a példányszám pedig hogyhogy nem pont 2009.







 

A kronográfok immár egy szűk évszázada a legfontosabb Breitling modellek, és nem véletlenül lettek a repülés világában is igen népszerűek. Az először 1952-ben bemutatott Navitimer nem csupán egy újabb kronográf volt, hanem a számlap külső részén elhelyezett kör alakú logarlécével igazi műszerré vált, amivel az üzemanyag fogyasztástól az átlagsebességig minden navigációhoz szükséges adatot gyorsan ki lehetett számítani. Eleinte különböző kaliberek kerültek ebbe az órába úgy, mint a Valjoux 72 vagy utána a Venus 178. Ezek természetesen mind kézi felhúzásúak voltak, az automatikus Navitimerre egészen 1969-ig kellett várni.

Az évfordulós modellbe a Breitling 26-os kaliberét építik, amely – mint minden Breitling kaliber – kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik. A 43 mm átmérőjű rozsdamentes acél tok a bevált Navitimer külsejét másolja. Új viszont a szíj, amely az 1960-as évek formatervezése előtt tiszteleg. Az Air Racerre keresztelt szíj másik érdekessége, hogy merev. Mivel az órát fizikai valójában eddig nem mutatták be (hiába, közel van már Bázel), így egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon mennyire lesz kényelmetlen a szíj viselése. Azonban nyílván jelentős figyelmet szenteltek annak, hogy merevsége ellenére szíj viselése komfortos legyen.

Az óra két számlappal, feketével és bronzzal lesz kapható. A nemesfém tokokat kedvelők sem fognak csalódni, ugyanis kétszer 125 példányszámban ezüst és fekete számlapos változatokat is piacra dobnak, természetesen vörös arany tokkal.

3 komment

Címkék: limitált breitling kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr19993091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozzantkéjenc · http://masszazs.blog.hu 2009.03.11. 10:20:16

Nem vennék Breitlinget soha, pont ugyanazért, amiért nem vezetnék itthon BMW-t.
Azok miatt, akik a Breitlingjeikkel villognak.
Meg azért, mert egy egymilliós, csicsás Breitlingben ugyanaz a werk ketyeg, mint egy 150.000 Ft-os Tissotban.

soldat 2009.03.11. 10:41:46

@rozzant kéjenc: Azért ez nem teljesen igaz. A Breitlingeg COSC minősítésű szerkezetek. Másrészt egy óra értékét nem csak a szerkezet adja. A WV csoporthoz tartozó autók is sok közös alkatrészt tartalmaznak, de azért a különböző márkáik között komoly minőségbeli különbségek vannak.
És egymillió forint az átlag magyarnak nyilván sok pénz, de Svájcban nem fut össze a fél ország, ha egy ilyen értékű órát hord valaki. És a Tissotnál a 150 ezres órákban csak kvarc szerkezet van. A komoly COSC mechanikus szerkezetek ott sem 150 ezerbe kerülnek...

kopaszok 2009.03.12. 11:24:38

Sajnos valóban van a német autómárkáknak itthon egy nem éppen pozitív imázsa, ám az óráknál szerintem ez még ennyire nem elterjedt. Soldat a VW példával nagyon jól leírta a helyzetet. A Breitlingben lévő szerkezet messze nem ugyanaz (nem hiába COSC), mint egy Tissotban, bár az alap tagadhatatlanul azonos. Sajnos nem a kocsi tehet arról, hogy tahó vezeti.
süti beállítások módosítása