HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.03.02. 09:53 Óramutató

Corum admirális hölgyeknek

A Corum új, Admiral’s Cup Chronograph 40 Diamonds órát a modern kor hölgyeinek tervezték. Az óra egyszerre sugároz magabiztosságot és dinamizmust. Ez női óráknál azonban nem elég; emellett a kifinomult megjelenés, a becses anyagok és természetesen az élénk színek is kötelező stílusjegyek. A női órák között a kronográfok egyáltalán nem olyan elterjedtek, bár az ezredforduló óta egyre inkább válnak egy női csuklón is elfogadottá. A Corum sport kollekcióját, az Admiral’s Cup-ot, elsőként 1960-ban dobták piacra, és az emblematikus 12 szögletű tok kezdettől fogva pozitív fogadtatásban részesült, mind a vásárlók, mind a szakma részéről.

A mai kor hölgyei is szívesen viselnek sportórákat, értelemszerűen azonban nem a férfiaknak szánt modelleket szeretnék a csuklójukra csatolni. Ezt a követelményt elégíti ki a Corum Admiral’s Cup 40 Diamonds Chronograph, ami a jellegzetes 12 szögletű tokjával és a hajózásban használt zászlókkal jelölt óraindikációival emlékeztet a férfi modell megfelelőjére, azonban méretben (a női változat 40 mm átmérőjű) eltér tőle illetve még 66 gyémánt is díszíti.

A karóra főbb elemei között az összhangot a szíj, a számlap, a lünetta és a koronavédő fekete színe teremti meg. Az arany és a fekete szín paracsolta "komolyságot" a hajózásban használatos zászlók élénk színeinek játéka oldja föl. Ezeket a zászlókat, bár már visszaszorulóban vannak, mind a mai napig használják. Mellesleg ezek a zászlók szolgálnak óraindexekként - egy igazi változatosság a megszokott római vagy arab számokhoz képest. A sötétben való leolvashatóság céljából a mutatókat lumineszcens bevonattal látták el. Külön figyelmet szenteltek a másodpercmutatónak, amelynek vége a Corum logóját viseli. A 18 karátos vörösarany tokkal rendelkező verzió krokodilbőr szíjjal kapható (vízállósága 50 méter), az acéltokos modellek pedig kaucsukszíjjal (vízállóság 100 méter).

Az Admiral’s Cup Chronograph 40 Diamonds tokjában az automatikus felhúzású CO984 kaliber ketyeg. Járástartaléka 42 óra, óra, perc, kismásodperc és kronográf funkcióin kívül a dátumot is jelzi méghozzá 4:30-nál. Az óra pontosságáról a COSC tanúsítvány árulkodik.
 

1 komment

Címkék: corum kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr5974857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.03.02. 16:11:47

Elegáns, bár sosem értettem, miért célozzák meg a nőket férfias stílussal, de mondom, elegáns darab.
süti beállítások módosítása