HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.20. 09:33 Óramutató

Óriási Panerai

A Radiomir Egiziano óra az Officine Panerai legújabb modellje. Elődje az 1956-ban az egyiptomi haditengerészet részére készített kis szériás modell. A tok titánból készült, átmérője pedig hatalmas: kereken 60 mm. Az eredetihez hasonlóan a 2009 Radiomir Egiziano is rendelkezik koronavédővel és kétirányba forgatható lünettával. Az elegáns matt fekete számlapon az indexek sárgásan fénylenek.
 

A régi egyiptomi modellbe a 8 napos járástartalékkal bíró, kézi felhúzású Angelus került. Ez napjainkra természetesen már kicsit elavultnak számít, így aligha lehet egy ilyen szerkezettel szerelt új óráért annyit elkérni, amennyibe ez a darab kerül. Helyette az Officine Panerai egy valóban korszerű kalibert, a teljes egészében saját fejlesztésű P.2002-t építette be. E kaliber számos előnyös tulajdonsága mellett járástartalék indikációval is rendelkezik, amely azonban a történelmi hűség kedvéért az Egizianonál nem jut szerephez. A nyolc napnyi járástartalék természetesen a P.2002-nél is adott.

Érdemes még egy különlegességre odafigyelni: a Panerai órák alapvetően két nagy családra oszthatóak: a Radiomirekre és a Luminorokra. Az előbbiek egyike sem rendelkezik koronavédővel, míg az utóbbiaknál nincs olyan modell, amin nem lenne. Kizárólag az egyiptomiaknak 1956-ban készített Radiomirek kaptak a Luminor modellektől kölcsönzött koronvédőt. Ezt a hagyományt követi a Egiziano is. Mivel a Panerai Radiomir Egizianot 300 példányra limitálták, ezért az amúgy sem sokszor szembejövő Panerai órák közül is egy igazi unikumra tehetünk szert. Feltéve persze, ha éppen van elég apró a zsebünkben.

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: limitált panerai búváróra


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr38954260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása