HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.10. 19:45 Óramutató

Egyedi Hublot ékszeróra

A Hublot értelmezésében a "láthatatlan láthatóság" kvintesszenciája, méghozzá teljes egészében feketében így néz ki. A márka órakészítői és a Bunter SA, akik a gyémántok illesztéséért feleltek, együtt fejlesztették ki azt a "láthatatlan" foglalatot, amely révén csupán a fekete gyémántokból álló remekmű látszik.

Egy igazi műszaki és iparművészeti csodával van dolgunk, amely egyelőre párját ritkítja a Földön. Az alapvető Hublot elvárásokat, a "láthatatlan láthatóságot", a "teljesen feketét", az óra készítés hagyományát és a legmodernebb műszaki megoldásokat ötvözve vált valósággá ez az álom, hála a tervezők kreativitásának, találékonyságának, "megszállottságának". A kifinomult, minőségi mikro-mechanika az emberi kéz ügyességével karöltve teremtették meg a One Million $ Black Caviar Banget.

A gyémántok csiszolása és egymáshoz illesztése rendkívüli nehézséget jelentett. A kihívás a Big Bang tok szokatlan vonalaiban rejlik – kör alakú ugyan, de élesek a szögei. Az egyrészes fehér arany tokból semmi sem látszik, így úgy tűnik, mintha a különlegesen csiszolt gyémántokat varázslat tartaná össze. Kizárólag a fekete gyémántok mély árnyalatainak csillogása látszik.

Ez az egyedülálló tourbillon-os darab jelképezi az órakészítés és az ékszerészet, a hagyomány és a technológia, a csillogás és a láthatatlanság egyesülését. Az órából áradó lüktetés kivétel nélkül mindenkit magával ragad.

Eme kivételes óra elkészítéséhez a tervezéstől a végső szabályozásokig több mint 2000 óra aprólékos munka szükségeltetett, nem számolva a kutatást és fejlesztést, a gépek programozását, a szerszámok kiválasztását, a gyémántok csiszolását, az egyes részek ellenőrzését. Nem kevesebb, mint 544 darab VVS TW-IF minőségű baguette (téglalap alakú) gyémánt ékesíti az óra tokját, a számlapot, a koronát és a zsanérzárat.

Részletek:

Tok: 18 karátos fehér arany, 322 darab fekete baguette gyémánttal (25,11 karát) kirakva
Üveg: belső felületén tükröződés-mentesített zafír üveg
Hátlap: 18 karátos fehér arany és belső felületén tükröződés-mentesített zafír üveg
Korona: 18 karátos fehér arany 13 fekete baguette gyémánttal (1,7 karát) kirakva
Számlap: 18 karátos fehér arany 179 fekete baguette gyémánttal (5,48 karát) kirakva, 10 óránál félkörívesen elhelyezett gyémántok szolgálnak a járástartalék indikáció skálájául
Mutatók: csiszolt, ródium bevonatú, csontvázasított mutatók
Szerkezet: mechanikus, kézi felhúzású, 60 másodperces tourbillon
Méretek: 13 ¼” (30 milliméteres) átmérő, 7,10 milliméteres vastagság
Alkatrészek száma: 148 darab
Kövek száma: 24 kő
Billegő: Gyromax
Féllengések száma: 21600 A/h (3 Hz)
Tourbillon ketrec: 13 milliméter átmérőjű
Járástartalék: 120 óra
Szíj: Állítható, természetes fekete kaucsukszíj Hublot emblémával
Zár: 18 karátos fehér arany zsanérzár, lapja 30 fekete baguette gyémánttal (3,5 karát) kirakva

Egyedi darab

Szólj hozzá!

Címkék: egyedi hublot one million dollar ékszeróra


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr11934624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása