HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.04. 19:14 Óramutató

Négyzetes forradalom

A TAG Heuer történetében már legendává avanzsált Monaco modell Steve McQueen csuklóján jelent meg először a Le Mans című filmben. Ez a négyzet alakú csoda korszakalkotó az órák történetében, hiszen végérvényesen megváltoztatta a svájci óragyártás luxus mivoltát. 1969. március 3-án került a boltokba, Genfben és New Yorkban egyaránt, és rövid idő alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. A Monaco megosztotta az órakedvelők táborát, hiszen merész formatervezése és színösszeállítása szokatlan volt az akkori időkben.
 

A Monaco tökéletes vízállóságát is radikális megoldásokkal biztosították. A külőnleges formáján kívül az óra szerkezete is forradalmi újításokkal büszkélkedhet, hiszen a mikrorotoros automata kronográf szerkezet – a híres Chronomatic 11 kaliber – precizitása a mai napig egyedülálló. Steve McQueen kiválóan alakított a Le Mans című filmben, amihez barátjától, Jo Sifferttől kapta az ihletet. A híres svájci autóversenyzőt a történelemben elsőként támogatta egy svájci óramárka (Heuer), 1969-ben. A Monaco annyira elnyerte McQueen tetszését, hogy a filmfelvételek alatt is ragaszkodott hozzá. Ez a típus ezt követően az autóversenyzés és a divat világának kedvelt kronográfja lett. A Monaco megjelenése az óragyártásban mérföldkövet jelentő esemény volt, a “McQueen Monaco” (Model 1133B) modell pedig az egyik legnépszerűbb típus lett a TAG Heuer órák közül.

1969 óta a Monaco emblematikus négyzet alakú számlapja testesíti meg az egyedülálló TAG Heuer esztétikát. A nagy népszerűségre való tekintettel 1998-ban újra kiadták 5000 darabos, limitált példányszámban. Ez az óra olyan hírnevet szerzett magának az elmúlt időszakban, hogy gyűjtők és órakedvelők körében kötelező darabnak számít. A Monaco számos változatban kapható.

A Monaco Sixty-Nine

A TAG Heuer Monaco Sixty Nine Concept Watch a 2003-as Baselworld csillaga volt, mely kronográfként is funkcionált, és alkalmas volt a másodperc ezredrészének mérésére is. A márka első mechanikus/digitális órájában egyedülálló módon egyesül a hagyomány és az innovatív szándék. Steve McQueen kedvenc órája egy különleges high-tech Microtimer kronográf, ami korszakalkotó újításokkal büszkélkedhet.

A Monaco V4

Ezt a TAG Heuer modellt 2004-ben mutatták be a Baselworldön, és elképesztő technikai áttörést hozott az órák világában. Egy korszerű mechanikus szerkezettel rendelkezik, tokjának négyzetes formája pedig az 1969-ben megjelent Monacot idézi. A V4 elnevezés a szerkezet 4 rugóházára utal, de köze van a legújabb gyártási technológiákhoz is.


A Genfi Autószalonon is jó pár szívet meg-megdobogtatna.

A Monaco Classic Chronograph

A Monaco megjelenésének 40. évfordulójára a TAG Heuer egy új Classic Chronograph kollekciót dobott piacra, melybe már a Calibre 12 automata szerkezetet építették. Természetesen sokban emlékeztet az eredeti konstrukcióra, különlegessége, hogy átlátszó hátlapja lehetőséget nyújt a Caliber 12 működésének megfigyelésére. Sötétkék krokodilbőr szíja és stílusos ezüst/kék számlapja, valamint piros mutatói valóban egyedivé varázsolják.


Ez most épp a kevésbé forradalmi kivitel.

A TAG Heuer Monaco 1969 Original Re-Edition

A 40 éves évfordulóra emlékezve a TAG Heuer limitált, 1000 darabos példányszámban ismét megjelentette a korszakalkotó Monacot, melynek hátlapját Jack Hauer aláírása díszíti. Szerkezete a Calibre 11, nyomógombok 2 és 4 óránál, korona 9 óránál.
 

2 komment

Címkék: monaco tag heuer


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr48922929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2009.02.04. 22:32:34

Ez egy örök klasszikus darab.

dzsedi 2009.02.05. 14:40:00

egy kék számlapos, fém szíjasat én is le bírnék viselni.
süti beállítások módosítása