HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.01.22. 08:28 Óramutató

Richard Mille Tourbillon Chronograph Diver RM 025

Richard Mille már számos területen alkotott kiemelkedőt, RM 025 modellje pedig most az óceán mélyét is meghódítja. Ez a kiváló búváróra remek választás a mélyebb vizek kedvelőinek. A többi Richard Mille modellel ellentétben az RM 025 egyedülálló külsővel rendelkezik, és akadály nélkül megállja a helyét a legkegyetlenebb környezetben is.
 

 

A különleges háromrészes tok

Az RM 025 szakít a jellegzetes Richard Mille tokkal, ez a változás azonban szükséges a műszaki követelmények miatt. A 300 méteres vízállóságot csak kerek formájú tokkal lehet biztosítani. Az első ránézésre egyszerű kialakítás azonban lényegesen összetettebb. Az egyedi háromrészes tok elemeit összefogó csavarok mindegyikét nyomatékkulccsal húzták meg, ami a tokelemek szélén egyenletes nyomáseloszlást eredményez, biztosítva ezáltal a tartós vízállóságot. A szíjrögzítő füleket is hasonló módszerrel rögzítették a tokhoz. A lünetta is egyedülálló, hiszen 3 rétegből áll és 24 csavar rögzíti, ami gátolja a kilazulását. A könnyebb leolvashatóság érdekében, az ötperces skálázást az első negyedórában piros színnel jelölték.

Az RM caliber 025

Az óratok különlegességén kívül maga a szerkezet (RM 025) is csodálatra méltó, ami a híres RM 008 kaliberen alapuló, nanométeres szénszálból készült tourbillon kronográf. Az RM 025-ben egyesül a tourbillon és az igényes kronográf szerkezet megtervezésének és elkészítésének rendkívüli műszaki kihívása. A szóban forgó búváróra megalkotása több mint 5 évet vett igénybe, mivel a mérnökök szakítottak a korábbi megoldásokkal és számos újítást vezettek be. Például, az oszlopkerék és a kapcsolók titánból készültek, ezzel csökkentve a tehetetlenséget, és megfelezve az energia felhasználást. A tengely súrlódása is csökken, ami hozzájárul a kronográf minél pontosabb működéséhez. Az RM 025 Tourbilon Diver óra gyártása és összeszerelése hónapokat vesz igénybe, ezért évente csak limitált példányszám kerül ebből az órából a márkaboltokba.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr22894925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása