HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.01.22. 19:11 Óramutató

Árverésen Antoine de Saint-Exupéry platinából készült pilótaórája

A svájci luxusóra gyártó IWC egy különleges árverést tartott tavaly december 8-a és 14-e között saját hivatalos honlapján. A befolyt összeget a kambodzsai analfabetizmus felszámolásért küzdő szervezetnek ajánlották föl. Ezen a soha vissza nem térő árverésen két, egyedi darabot kínáltak eladásra: egy UTC Edition Antoine de Saint-Exupéry pilótaórát platinából, amiből csak egyetlenegy darab készült, illetve a hosszú ideje eltűntnek számító író „Az ember földje” (eredeti cím: Terre des Hommes) saját kezűleg dedikált regényének angol fordítását (angol cím: Wind, Sand and Stars).

Figyelembe véve, hogy az író a II. Világháborúban eltűnt, és az eredeti regény 1939-ben jelent meg, ez egy igazán ritka darabnak tekinthető. Az óra IWC saját különleges adaléka a GMT és világidő órák világához.

Az egyedi érverésen befolyó összeget a Sipar társaság kapja, amely a kambodzsai analfabetizmus felszámolásáért küzd gyermek könyvek kiadásával és iskolai könyvtárak létesítésével. A szervezet 1993 óta közel száz könyvtárat létesített kambodzsai oktatási intézményekben.

A gyermekeknek szóló könyveik között – talán a véletlennek köszönhetően – megtaláljuk az író A kis herceg című elbeszélésének khmer nyelvre átültetett kiadását is. A könyv és az óra együttes kikiáltási ára 39.000 dollár volt, a liciteket 100 vagy 400 dolláros lépcsőkben lehetett emelni. A két egyedi darab végül is 46.700 dollárért kelt el, amelyek új csehországi tulajdonosukhoz kerültek.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr10896215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása