HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2008.12.12. 19:39 Óramutató

ORIS – WilliamsF1 Chronograph

A Formula 1-es autós gyorsasági versenysorozatra a hihetetlenül kifinomult technológia, a legjobb minőségű anyagok használata és a megalkuvás nélkül hajszolt teljesítmény a jellemző. Nem véletlen tehát, hogy a nagy múltú svájci Oris cég is éppen az ebben a versenysorozatban szereplő Williams csapatnak lett a szponzora. Különleges, Formula 1-es kollekciójával a hölsteini óragyártó a prémium kategóriás sportórák piacán előkelő helyet vívott ki magának. Lássuk, hogy az Oris WilliamsF1 Chronograph miként teljesít a mindennapokban.

Versenypályán, benzingőzben

A Williams F1 Team versenyautók pilótái 2003 óta viselik az immár több, mint 100 éves Oris óragyártó modelljeit. Az elegáns, ugyanakkor erőt sugárzó, aszfaltszaggató szörnyetegek orrán, pedig 2005 óta már a nagyközönség is láthatja a svájci cég emblémáját. A kibővített szponzori szerződés eredményeként az Oris állandó szereplője lett a világszerte százmilliók által nézett versenysorozatnak. Az elmúlt évek során megjelentek az Oris Williams F1 Team Kollekció karórái, melyek kiváló minőségükkel és egyedi designjukkal nagy elismertséget vívtak ki maguknak. Jellemző, hogy ez a kollekció volt a cég termékei körül a legismertebb és a legkeresettebb.

Egyedi design

Már az órát rejtő tok sem átlagos, hiszen egy teljesen élethű, a Formula 1-es autók abroncsait idéző dobozt foghatunk kezünkbe. A felni fém és a gumi fekete színe sportos, ugyanakkor nagyon trendi összeállítás, mely a dobozt kinyitva is folytatódik. Az órát kézbe véve legelőször a súlya tűnik fel, gyorsan megállapíthatjuk, hogy van benne anyag! Az összeszerelés színvonala és az apró, szépen kidolgozott részletek mind-mind a minőségérzetet erősítik. Az óraszerkezetet rejtő tok és a flexibilis szíjrögzítő fülek találkozása ötletesen úgy van megoldva, hogy a lehető legkényelmesebb viselet legyen.
A 45 milliméter átmérőjű, nemesacélból készült tok vastagsága mindössze 14 milliméter, ami a kronográf szerkezetek esetében átlagosnak számít. A fekete, karbonszálas számlap (ismét egy F1-es utalás) apró díszítéssel finoman strukturált, ugyanakkor a két stopper kis számlapjai ettől eltérően sima, egyszerű felületű. Az órára tekintve szembetűnő a 3-as, a 9-es és a 12-es jelölés hangsúlyozása, valamint az egyedi WilliamsF1 Team felirat. Az oldallapon gravírozott sorszám látható.
Az Oris WilliamsF1 Chronograph tahiméter funkcióval is rendelkezik. A számlapot ölelő lünettán feltüntetett értékek és a stopper együttesen mutatják meg az adott távolság függvényében a sebességet. Hiszen tudjuk, a Formula 1-ben ez utóbbi a legfontosabb!
A stopper indítására- és megállítására szolgáló felső és a nullázást vezérlő alsó gombok között hangsúlyosan foglal helyet a gyártó nevével díszített, finoman barázdált korona. A mutatók külső fele foszforeszkáló betéttel készült, így sötétben is láthatjuk az idő múlását.
Az óra tükröződésmentes zafírüveggel került forgalomba, így nem kell attól tartanunk, hogy évek múltán az egykor gyönyör óránkat karcolódások csúfítják majd el.
A tok kialakítása révén 50 méteres vízállóságot biztosít, ez egy alapvetően sportórának készült termék esetén fontos szempont. A zsanérzáras kaucsuk szíj illik a designhoz, azonban a hétköznapi viseletben nem túl praktikus. Sportoláshoz természetesen ideális választás, azonban ha valaki inkább normál használatra szánja jobban jár, ha fém szíjat választ hozzá. Kevésbé izzad alá a bőr és véleményem szerint elegánsabb is, mint a kaucsuk.

Sportos testben különleges lélek

Az egyedi F1-es designhoz különleges szerkezet dukál. Az elterjedt mechanikus automata ETA 7750-es óraművet az Oris módosította és 673 számú kaliberként nevezve szereli óráiba. Ez a tény olvasható az üveg hátlap mögött is a jól látható felhúzó szerkezeten. Az Oris büszkén hirdeti, hogy egyedi, magas minőséget képviselő mechanikus automata „motor” hajtja óránkat. A felhúzó szerkezet fém és piros színkombinációja is az F1-et, konkrétan a versenyautók féktárcsáit idézi. A 25 köves szerkezet lengésszáma 28.800 A/h.
Az Oris kaliber az órákat és a perceket középről mutatja, ugyanakkor nem rendelkezik másodpercmutatóval, valamint csak a dátumot jelzi (hat óránál), a napot nem. A stopperóra és perc számlálója decentralizált, külön számlapokon kaptak helyet, míg a másodperc számlálója középről mutatja egy-egy időpillanat múlását.

Összegzés

Az autóversenyzés szerelmesei számára a Formula 1 világát hozza el egy ilyen Oris kronográf. Sportos, átgondolt és a legapróbb részletekig gondosan megtervezett karórára tehetünk szert, mely mindenki számára egyértelművé teszi viselőjének elhivatottságát a legmagasabb színvonalú technológia iránt. Masszív kialakítás és látványos megjelenés, egyedi, ugyanakkor értékálló design jellemzi ezt a kiváló minőségű karórát, melyhez már félmillió forint alatt hozzájuthatunk. Ez az ár ebben a minőségi kategóriában kedvezőnek számít, ráadásul egy igazán egyedi, versenyzésre született Oris órára tehetünk szert.
 

Szólj hozzá!

Címkék: 1 forma oris williamsf1 óramutató


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr72819556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása