HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2008.12.11. 16:30 Óramutató

Milyen karórát visel Barack Obama?

A híres, reflektorfényben élő emberek mindennapjai, szokásai, vagy éppen az általuk használt dolgok különösen nagy érdeklődésre tartanak számot. Nincs ez másképpen az Egyesült Államok leköszönő és új, megválasztott elnökével sem. Miközben George W. Bush egy egyszerű és olcsó, tömegterméknek minősülő karórát hord, az új politikai csillag, az Egyesült Államok leendő első embere Barack Obama a márkás időmérő szerkezetekre esküszik. Bár feltehetően nem egy óragyűjtő, a képek tanúbizonysága szerint Obama szereti a kiemelkedő minőséget, így 2007 végéig egy arannyal díszített Tag Heuer Two-Tone Diver 1500 típusú karórát viselt, melyet 1991 óta forgalmaz a legendás svájci manufaktúra.
 

Az új, megválasztott, de hivatalát csak később elfoglaló demokrata párti elnöknek a jelek szerint jó ízlése van, hiszen a Tag Heuer ezen modellje egy lendületes, ugyanakkor igazán elegáns, visszafogott, mégis igényességet és értéket sugalló órája. Az új elnök dinamikus egyéniség, ezt tükrözi az óraválasztása is, hiszen egy elsősorban a sportos óráiról híres gyártó modelljét viseli.

A rozsdamentes acélból készült tokot 18 karátos aranyból készült finom díszítések teszik izgalmasabbá. Obama az órát egy finom bőr szíjjal viseli, mely az öltönyeihez is kiválóan passzol. Az elmúlt években készült fotókon jól látható, hogy a politikus a kedvenc Tag Heuer karóráját szinte mindig viselte, bárhol volt és bármit csinált éppen.

A sportos, mégis elegáns Tag Heuer 1500 típus 200 méterig vízálló. Az arab számokkal jelzett számlapon a színes Tag Heuer logo a 12-es szám alatt, míg a dátum kijelzés a jól megszokott helyen, a hármas számnál kapott helyet. A biztonság és az extrém körülmények közötti használhatóság érdekében az órát csavarzáras koronával, kettős biztonsági zsanérzárral, látták el.

Az órát háromféle méretben lehetett kapni, Obama példánya valószínűleg a full-size, azaz a legnagyobb átmérőjű verzió. A karcmentes zafírüveggel védett számlap alatt a tokban egy kvarc szerkezet kapott helyet, mely megbízhatóan teszi a dolgát.

Az elmúlt alig több mint egy évben Obama már egy ajándékba kapott, a Secret Service biztonsági szolgálat logojával díszített kronográfot hord, mely egy exkluzív, ha úgy tetszik „saját márkás” óra, amelyet kizárólag a Secret Service munkatársai vásárolhatnak meg a kizárólag számukra fenntartott üzletben. A mindössze alig több mint 200 dolláros órát Jorg Gray szállítja a Secret Service-nek és „civil” megfelelője a JGC6500 kronográf.

Feltehetően azonban a jól megszokott és másfél évtizeden át hordott Ta Heuer órája is megvan még az új elnöknek, így nem lesz meglepő, ha a követketző években is látjuk majd a kezén újra. A hamarosan hivatalba lépő elnöknek ugyanis fontos, hogy az időbeosztását pontosan tudja tartani, így számára valós igény egy megbízható, ugyanakkor elegáns karóra. A Tag Heuer Two-Tone Diver 1500 típus kiváló választás volt, mely a fenti példa alapján hosszú távra szólt.

Andrássy út 2. alatt nyílt meg a svájci cég márkaboltjaA Tag Heuer márkával kapcsolatos, hazai vonatkozású hír, hogy december 4-e óta Magyarországon is, méghozzá Budapest egyik leginkább felkapott helyén, az Andrássy út 2. alatt nyílt meg a svájci cég márkaboltja. A megnyitón személyesen részt vett a TAG Heuer cég tiszteletbeli elnöke, Jack W. Heuer is, aki annak az Edouard Heuernek a dédunokája, aki 1860-ban alapította a Heuer óragyárat.

Bár a TAG Heuer népszerű luxusórái eddig is elérhetőek voltak a magyar fővárosban, ez az üzlet az első a maga fajtájában, nemcsak Magyarországon, hanem az egész kontinensen. Itt ugyanis elsőként jelennek majd meg a márka legújabb termékei:  például a Grand Carrera lenyűgöző első példányai. 

Ezek az ékszernek is pompás műszaki remekek ma a legkedveltebb luxustermékek közé tartoznak. Aki tehát az amerikai elnökhöz hasonlóan egy Tag heuer óra tulajonosa akar lenni, annak sem kell már messzire utaznia, hogy beszerezze álmai tárgyát.

 

TAG Heuer cég tiszteletbeli elnöke, Jack W. Heuer

Andrássy úti megnyitó: TAG Heuer cég tiszteletbeli elnöke, Jack W. Heuer

 

 

13 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr18816472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2008.12.12. 12:18:38

Ez most blog vagy reklám-cikk vagy mi?
Újabban a reklámokhoz is hozzá lehet szólni?
Ez remek - lenne pár tippem.

janper 2008.12.12. 12:21:49

Tag Heuer mint manufaktura? ETA szerkezeteket vasarlo tomegcikk..

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.12.12. 13:21:33

Ez tényleg nagyon durván reklám-post.

Viszont megnyugtató, hogy jobb óra figyel a bal kezemen, mint az US elnöké (azért Bush Timex-e után nem olyan rossz). :P

Posztolhatnátok pl. Putyin kollekcióját is...

De ha már TAG-Heuer: szerintem a márka azóta nem az igazi, mióta a TAG "betársult".
A régi Heuer-ek között viszont vannak igazi legendák. Akit esetleg érdekel:

www.onthedash.com/

Karma · http://karma.blog.hu 2008.12.12. 13:28:35

Jó és erős téma rosszul megcsinálva.

Ha harmadekkora lenne a poszt és ötödennyi benne a buta marketingszöveg, akkor tök érdekes lenne.

A Tag Heuer nem attól lesz vonzó márka, hogy egy blogon ódákat zengenek róla. Sokkal okosabban kellene kihasználni, hogy már eleve sok embert érdekelnek az órák.

Ha hazabeszélhetek kicsit: karma.blog.hu/2008/11/26/blogkommunikacio_eszkoz_vagy_gondolkodasmod

IS 2008.12.12. 13:28:43

és mennyibe fáj egy ilyen óra?

Mitya Ivanov 2008.12.12. 14:00:38

az én órám egy MTP-1142
menő mi?

Ronald 2008.12.12. 14:05:12

Svájci márkaóra - "karc-szerkezettel" ?
Basszus.
Hát még az én Seiko-m is mechanikus-automata...és még lakóbizottsági elnök sem vagyok...nem hogy amerikai.

fakéreg 2008.12.12. 14:14:00

ezerforintos kvarcóra ..ugyanúgy beosztaná az elnök idejét! A többi környezetszennyezés, nem én mondom ,nagyon okos tudósok próbálják megértetni velünk

ShanklyGates 2008.12.12. 14:17:49

Ennél gyötrelmesen szarabb PR-írást életemben nem olvastam.

A TAG Heuer - mint azt előttem említették - manufaktúra helyett egy sorozatgyártásban készülő ETA-szerkezeknek házat adó, túlárazott, vérciki plázamárka. Műszakilag még a hasonló árkategóriájú (szintén vérgáz imidzsű) Omega közelében sincs, nemhogy az igazi manufaktúráknak.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.12.12. 14:41:15

Amúgy asszem a politikusok közül Berlusconi-é a legdrágább: egy Vacheron Constantin, USD 540000, pillanatnyi árfolyamon kb. 108 millió forint, ha jól számolok. :>

Ronald 2008.12.12. 14:57:30

Hát nem semmi az a Berlusconi óra, az biztos.
Hány éhező, afrikai gyerek jóllakna belőle:
Az egyik ehetné a szijját, a máskok (a kisebbikek) megkapnák a hajszálrugót, a balanszkereket, meg a felhúzós-mű kilincskerekét.
Lenne ott lakoma, hétszázig.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.12.12. 15:10:07

"ezerforintos kvarcóra ..ugyanúgy beosztaná az elnök idejét! A többi környezetszennyezés, nem én mondom ,nagyon okos tudósok próbálják megértetni velünk"

A kvarcóra elemmel megy, hamár környezetszennyezés. Az automatát meg te "táplálod" (azaz a karod mozgása).
süti beállítások módosítása