HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.01.11. 17:53 swiss watch

Ismerős Fortis új köntösben

Formáját tekintve nem egy mai darab, elvégre az első Fortis Official Cosmonauts Chronograph még 1994-ben került a vásárlóközönséghez. Kronográf lévén értelemszerűen magasabb árfekvésű, a lünettán pedig tachiméter skála kapott helyett.

A rozsdamentes acél tokos óra mára már nem tűnne ki annyira korunk kronográfjai közül, ha nem piros vászon szíjjal szállítanák. Második pillantásra feltűnhet, hogy a számok, indexek és mutatók valahogy máshogy fénylenek; míg a korai Official Cosmonauts Chronograph-ok csak egyszerű lumineszcens (még csak nem is SuperLumiNova) festékréteget kaptak, addig ennél a modellnél trícium sugároz - a szó legszorosabb értelmében. Igazi meglepetés azonban akkor ér, ha a tokot a számlapjára fordítjuk, és az üvegbetétes hátlapon keresztül megvizsgáljuk a szerkezetet. A Fortis kronográfjaiba kivétel nélkül az ETA/Valjoux 7750 kaliberét építi, ebbe a modellbe azonban a Lemania 5100 került. Ez megbízhatóságát és terhelhetőségét tekintve semmiben sem marad el a Swatch csoporton belüli társától, sőt, keletkezésüket tekintve is szinte évre pontosan kortársak. Ez a két tényező bizonyára elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy a gyűjtők érdeklődését felkeltsék, ám értelemszerűen nem csak nekik szánják ezt a modellt.

A számlapot tekintve - a tríciumot nem számolva - újdonsággal nem találkozunk; se a tipográfia, se a segédszámlapok elrendezése nem változott, az alap pedig a megszokott fekete. Így értelemszerűen a Fortis-okra jellemző funkcionalitás sem sérült, amelyhez a régi-új kaliber is hozzájárul.

ITT KAPHATÓAK Fortis órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Fortis órák BUDAPESTEN

Fortis hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: poen fortis óramutató kronográf


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr881664030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása