HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.12.10. 21:09 swiss watch

Nagy Hublot feketében

Az Hublot az utóbbi évek soha nem látott sikerét két dolognak köszönheti: a Big Bang kollekció igen gazdag, már-már zavarba ejtő választékának, és a 2004 óta a márka vezetését átvevő Jean-Claude Bivernek. A Big Bangek biztosították azt a hátteret, amely révén olyan anyagokból is készülhettek órák, amelyre korábban jóformán senki sem gondolt. Szintén ezeknek köszönhetik a kifejezetten nagyméretű órák születésüket, és természetesen a különböző komplikációk is. E két tényezőben rejlő lehetőség kiaknázásának példaképe a tiszta fekete King Power Chrono Tourbillon.

Az óra meglehetősen markáns, 48 milliméter átmérőjű tokjának anyagát valószínűleg sokáig találgathatnánk. Valójában azonban az óraiparban egy már-már szokványosnak mondható anyagról van szó. A tokot tehát kerámiából formálták meg, azonban az összes más márkánál kapható kerámiatoktól eltérően ennek a darabnak a felülete egyáltalán nem sima, és nem is fényes; legjobb esetben is csak selyemfényűnek nevezhető. Közelebbről szemlélve pedig egyértelmű mintázatot láthatunk a felületeken kirajzolódni. Ezt a homokfúváshoz hasonlítható mikrofúvással alakították ki, amelynél a szemcsék átmérője mindössze három és negyven mikron közötti. Az óra lünettája is ebből az anyagból készült, peremét azonban fekete kaucsukkal vették körbe. Nem hiányozhatnak természetesen a lünetta felületéről a csavarok sem, amelyből az Hublot hagyományainak megfelelően hat darabot helyeztek el. A titáncsavarokat vákuumplazmás eljárással feketítették, fejük pedig az Hublot stilizált "H" betűjét idézik. Ezeket a csavarokat egyáltalán nem olyan könnyű megformálni, így főleg olcsóbb hamisítványokat sokszor már ezekre pillantva is ki lehet szúrni.

 

A mindkét oldalán tükröződésmentesített zafírüveg alatt találjuk a fémesen futurisztikus, erőt sugárzó, meglehetősen mozgalmas számlapot, amelyet egyes helyeken át is törtek. A hátlap oldaláról sajnos a szerkezet megcsodálására nem nyílik lehetőség, így kénytelenek vagyunk beérni azzal, amit a számlap felöl láthatunk. Természetesen az óra ebből a szempontból egyik fő mutatni valója, a hat óránál lévő repülő tourbillon szerkezet is itt található.

 

A fekete SuperLumiNovával kezelt mutatók mozgatásáért az Hublot HUB1400CT kalibere felel, amelyet 269 alkatrészből állítottak össze. Annak ellenére, hogy a hátlap nem üvegbetétes, kellő figyelmet fordítottak a szerkezet díszítésére, így a hidak például a kézzel felhúzandó modellek jegyének számító, két jellegzetes fogaskerék felületének csíkozását utánozzák. Az órát teljesen felhúzva és a kronográf funkció használatát mellőzve a King Power Chrono Tourbillon All Blackre 120 óra hosszat számíthatunk.

 

 

 

Az Hublot jóformán egész filozófiáját a különleges anyagok használatára, vagy szokványosak különleges módon való ötvözésére alapozza, így csak természetes, hogy ehhez a mikrofúvott kerámiatokhoz csakis kaucsukszíj jöhet számításba.

A zsanérzár sem mondható közönségesnek; anyaga nem csak a megszokott PVD fekete rozsdamentes acél, hanem a fent említett módon kezelt kerámia is. Különleges darabot alkottak a svájci Nyonban, így érthető, hogy csak 28, sorszámozott darabot készítenek az órából.

ITT KAPHATÓAK BUDAPESTEN HUBLOT ÓRÁK
Itt kaphatóak Hublot órák

Magyar honlap linkje

 

Szólj hozzá!

Címkék: hublot baraka diamond bing bang


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr41589145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása