HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.11.23. 21:33 swiss watch

Az év órái

A genfi Intercontinental szállóban gyűltek össze az óraipar és a szaksajtó képviselői, hogy a Montres Passion magazin szervezte rendezvényen tanúi lehessenek az Év Órája 2009 díjátadásának.

A gazdasági válság természetesen az óraiparban is érezteti hatását, így sokan biztosra mennek, és már bejáratott, egyszer már sikert aratott, klasszikus modellekkel állnak elő. Az ipar egyik legjobban csengő neve, a Vacheron Constantin is ezt az utat követve szerezte meg az első helyet, azaz a Historiques American 1921 órájával nyerte a 2009. év órája díjat. Ez a darab a zsűri indoklása szerint a klasszikus formájával, eredetiségével és a nem szokványos, merész számlapjával érdemelte ki az elismerést. Az órához kapcsolódó történet szerint, a modellt eredetileg egy lelkész készíttette magának 1921-ben, aki vasárnapi prédikációját rendszeresen túl hosszúra nyújtotta. A kellemetlenségek elkerülése végett így olyan órára vágyott, amelyet gyorsan és diszkréten olvashat le, amelyben az elforgatott számlap segítségére is volt.

Az Év Órája 2009 - Vacheron Constantin Historiques American 1921

A második helyet a Corum Ti-Bridge órája nyerte, míg a harmadikon a Montblanc Nicolas Rieussec Chronographe Monopoussoir kronográf végzett. Szintén a klasszikus vonal követésének köszönhette a Cartier az Év Női Órája 2009 díjat, amelyet a letisztult Baignoire Grand Modele-lel nyert.

Az Év Női Órája 2009 - Cartier Baignoire Grand Modele

A zsűri majdnem minden évben a Zsűri Díjat is odaítéli, amellyel egy modell eredetiségét és innovációját ismeri el. Idén páratlan módon három óra is kiérdemelte ezt az elismerést: a MB&F Horological Machine n°3, a Manufacture contemporaine du temps Sequential One órája és az Urwerk UR-CC1.

A zsűri idén száznál is több órából válogatott, amelyeknek két feltételnek kellett megfelelniük: a bevezetésüknek 2008 decembere és 2009 szeptembere között kellett megtörténnie, és a gyártott példányszámnak meg kellett haladnia a 200 darabot. Többszöri mérlegelés után 40 darabra szűkítették a listát, és ezen órák közül kerültek ki a helyezettek.

Az Év Órája 2009 Közönségdíj - Parmigiani Fleurier Asteria

Természetesen a széles értelemben vett közönség is hallathatta a hangját, akik a szűrőn fennakadt 40 modell egyikére adhatták le online voksukat. A közönség tetszését leginkább a Parmigiani Fleurier Asteria órája nyerte el, így a közönségdíjat az alig harminc éves svájci márka nyerte.

Szólj hozzá!

Címkék: cartier vacheron constantin óramutató kronográf parmigiani


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr641547485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása